Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Coaliţie pro-europeană în Consiliul raional Ialoveni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 octombrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 4 octombrie, consilierii liberal-democraţi şi cei democraţi au format o nouă majoritate în Consiliul Raional Ialoveni, prin semnarea Acordului de creare a Coaliţiei Pro-Europene. Documentul a fost semnat de preşedinţii organizaţiilor teritoriale ale PLDM şi PD, Anatolie Dimitriu şi Anatolie Melenciuc. Evenimentul a avut loc în prezenţa preşedintilor Vlad Filat şi Marian Lupu. Coaliţia Pro-Europeana este a doua la număr formată la nivel local.

Cei 21 de consilieri, care au format noua majoritate, 11 din partea PLDM şi 10 din partea PD, s-au angajat ca, până la alegerile ordinare, să continue dezvoltărea în domeniul economic şi social, precum şi sa reprezente interesele tuturor cetăţenilor din raionul Ialoveni, indiferent de opţiunile lor politice.

Preşedintele Organizaţiei Teritoriale Ialoveni a PLDM, Anatolie Dimitriu, a declarat că decizia de a crea Coaliţia Pro-Europeana este un eveniment de mare importanţă, pentru că, de la declararea independentei Republicii Moldova, raionul Ialoveni a luptat permanent pentru valorile libertăţii şi democraţiei.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a apreciat decizia Consiliul raional Ialoveni şi şi-a exprimat speranţa că asemenea exemple, bune şi necesare, vor continua.

“Acest act, înfăptuit astăzi, este unul firesc. Nefiresc a fost să fiţi separaţi o perioadă de timp. Dar mai bine mai târziu decât niciodată. Aşteptările de la această coaliţie sunt mari, nu la nivel de declaraţii şi promisiuni, dar la nivel de realizări concrete”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a menţionat că decizia consilierilor a fost luată la nivel de organizaţii teritoriale, fără sugestii şi solicitări de la centru.

“Este necesar ca puterea locală şi cea centrală să conlucreze. În faţă avem o perioadă de timp scurtă, dar suficientă pentru ca a încheia un şir de proiecte şi a demara altele noi. Pentru aceasta trebuie să existe viziune, dorinţă şi muncă consolidată. Bazându-ne pe realizările deja înfăptuite, pe experienţa acumulată, urmează să ne respectăm angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi, prin muncă, să găsim rezolvarea problemelor cu care se confruntă oamenii”, a specificat Vlad Filat.

Menţionăm că, astăzi, urmează să fie ales noul preşedinte al Consiliului raional Ialoveni.

Sursa: www.pldm.md

APCE încurajează Moldova să continue reformele Discursul preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, în plenul Parlamentului după audierea cazurilor BEM şi Aeroport