Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici — în vizită la Drochia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedinta PLDM, Liliana Palihovici, a efecuat o vizită de lucru în raionul Drochia. Întâlnirea pe care a avut-o vicespeakerul Parlamentului cu angajaţii sectorului asigurărilor sociale din raion s-a axat pe necesitatea îmbunătăţirii procesului de acordare a ajutorului social în Republica Moldova şi pe formularea unor recomandări concrete.

În cadrul unui dialog, pe care interlocutorii l-au numit “transparent şi independent”, angajaţii Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei din raionul Drochia au solicitat revizuirea procedurii de acordare a ajutorului social în perioada rece a anului pentru anumite categorii de cetăţeni.

“Sunteţi ochii, urechile şi mâinile asistenţei sociale în teritoriu. Cunoaşteţi cel mai bine necesităţile reale ale persoanelor beneficiare de ajutor social, iată de ce recomandările Dumneavoastră vor ajunge în legi şi regulamente”, a afirmat Liliana Palihovici.

În cadrul discuţiilor de la Drochia au fost abordate diverse subiecte: achiziţiile publice, reforma justiţiei şi necesitatea fortificării statului de drept, autonomia financiară a administraţiei publice locale de nivelul întâi şi capacitatea acesteea de a face faţă provocărilor, consolidarea sistemului de educaţie, securitatea cetăţeanului, în special securitatea alimentară a copiilor.

Liliana Palihovici a salutat spiritul de iniţiativă al cetăţenilor şi autorităţilor şi a afirmat că “Drochia este un raion în care se comunică problemele şi se identifică soluţiile în cadrul unui proces în care cetăţeanul are beneficii directe”.

În cadrul vizitei în raionul Drochia, Liliana Palihovici a mai avut o întâlnire cu reprezentanţii serviciilor desconcentrate şi decentralizate din raion. şi a ţinut o lecţie publică, axată pe responsabilitatea civică a tinerilor, la Liceul Teoretic “B.P. Hasdeu”.

Sursa: www.pldm.md

150 membri noi ai Clubului Liceenilor TLDM Youth 2.0 şi-au început activitatea Liliana Palihovici a susţinut un discurs la Conferinţa regională de la Chişinău consacrată traficului de fiinţe umane în Europa de Sud-Est