Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a susţinut un discurs la Conferinţa regională de la Chişinău consacrată traficului de fiinţe umane în Europa de Sud-Est

|versiune pentru tipar||
PLDM / 9 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Republica Moldova nu este imună la pericolele traficului de fiinţe umane. Ca răspuns la acest fenomen, ţara noastră a realizat un şir de măsuri de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane”, a declarat Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, în discursul său rostit la Conferinţa regională “Traficul de fiinţe umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecţie a copiilor”.

În alocuţiunea sa rostită în cadrul acestei conferinţe regionale, ce se desfăşoară la Chişinău la 8 şi 9 octombrie, Vicepreşedinta Parlamentului a menţionat că pentru prevenirea şi combaterea noilor tendinţe ale traficului uman, Legislativul a ratificat Convenţia Consiliului Europei cu privire la protecţia copiilor împotriva exploatării şi abuzului sexual, semnată la 25 octombrie 2007 (Convenţia de la Lanzarote). De asemenea, au fost operate modificări în Codul Penal pentru a exclude posibilitatea amnistierii, graţierii şi împăcării pentru persoanele care au comis infracţiuni sexuale împotriva minorilor.

“Acţiunile de prevenire şi combatere a traficului de fiinţe umane trebuie susţinute de către toţi partenerii din societate. Astfel vom reuşi să asigurăm o protecţie mai bună, inclusiv pentru copiii afectaţi de acest fenomen”, a afirmat Vicepreşedinta Parlamentului Liliana Palihovici.

Conferinţa regională “Traficul de fiinţe umane în Europa de Sud-Est: pentru o mai bună protecţie a copiilor” reuneşte experţi din peste cincisprezece ţări şi are drept scop abordarea politicilor de prevenire şi combatere a traficului de copii, în contextul apariţiei noilor forme de exploatare, inclusiv prin intermediul Internetului.

Evenimentul este organizat de Ambasada Franţei în Republica Moldova în parteneriat cu instituţiile competente din Moldova, făcând parte din seria conferinţelor în domeniul justiţiei şi drepturile omului în Europa de Sud-Est, finanţate de Ministerul Afacerilor Externe al Franţei.

Sursa: www.pldm.md

Liliana Palihovici — în vizită la Drochia OT Chişinău a PLDM a invitat profesori din capitală la un spectacol