Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM au discutat cu producătorii şi exportatorii de produse agricole

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Fracţiunea parlamentară a PLDM a organizat, la 9 octombrie, o întrunire cu agenţii economici, producători şi exportatori de mărfuri agricole din întreaga ţară.

Scopul şedinţei publice, cu implicarea reprezentanţilor de la Ministerul Agriculturii, Ministerul Finanţelor şi Ministerul Transporturilor, a fost de a afla problemele cu care se confruntă producătorii agricoli, în special, cei care exportă produsele agricole.

Întreprinzătorii au expus pe rând dificultăţile ce intervin în exportarea mărfii agricole, totodată propunând unele soluţii care ar facilita pe viitor munca lor.

În majoritatea cazurilor, pe producătorii autohtoni îi nemulţumeşte preţul scăzut la produsele agricole. De asemenea, agenţii economici au afirmat că se ciocnesc cu un monopol instalat în acest domeniu.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, care a moderat şedinţa respectivă, a precizat că, în urma audierilor, va fi elaborat un raport cu propuneri de ajustări legislative, dar şi recomandări adresate Executivului.

Valeriu Streleţ a mai afirmat că fracţiunea PLDM va prezenta un demers către Consiliul Concurenţei, pentru ca acesta să se autosesizeze în vederea unei investigări plenare dacă acest domeniu este monopolizat sau nu. De asemenea, se va investiga care sunt cauzele menţinerii preţului mic la produsele agroalimentare.

Sursa: www.pldm.md

OT Chişinău a PLDM a invitat profesori din capitală la un spectacol Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova