Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 octombrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în numele său şi al partidului, a adresat un mesaj de condoleanţe, în legătură cu trecerea în nefiinţă a liderului Partidului Popular European, Wilfried Martens.

În telegramă se spune: “Vestea despre decesul lui Wilfried Martens ne-a luat prin surprindere şi ne-a îndurerat profund. Wilfried Martens a fost un mare prieten al Partidului Liberal Democrat din Moldova. El ne-a primit cu braţele deschise în cea mai mare familie politică europeană, ne-a fost mereu alături şi ne-a sprijinit în cele mai grele momente. Wilfried Martens a fost un promotor al construcţiei şi extinderii europene şi va rămâne în amintirea noastră ca un om desăvârşit şi ca un model de politician demn de urmat”.

În mesajul său, Vlad Filat şi-a exprimat speranţa că viziunea lui Wilfried Martens de a uni naţiunile Europei în democraţie, prosperitate şi valori comune va fi continuată.

Wilfried Martens a fost Prim-ministru al Belgiei între anii 1979 şi 1992, iar din 1990 a condus Partidul Popular European.

În persoana lui Wilfried Martens, Republica Moldova a avut un prieten sincer şi de nădejde. Preşedintele PPE, Wilfried Martens a fost un susţinător înflăcărat al cursului european al Republicii Moldova şi al PLDM, în calitate de promotor activ al procesului de integrare europeană. Wlifried Martens şi-a exprimat de nenumărate ori sprijinul pentru Vlad Filat şi PLDM, care reprezintă valorile europene, valorile democraţiei.

De la cele mai înalte tribune europene, Wilfried Martens a declarat că PPE are un partener real în Moldova şi a dat asigurări că ţara noastră beneficiază de susţinere totală din partea marii familii europene.

Preşedintele PPE a vizitat în repetate rânduri Republica Moldova, a fost inclusiv oaspetele PLDM. Ultima sa vizită la Chişinău a avut loc în iulie anul curent, când a găzduit cel de-al III Summit PPE al şefilor de stat şi de guvern din cadrul Parteneriatului Estic (PaE).

Sursa: www.pldm.md

Deputaţii PLDM au discutat cu producătorii şi exportatorii de produse agricole Vlad Filat: Mă bucur să văd atâţia specialişti tineri la spitalul din Hânceşti