Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la darea în exploatare a Centrului de Sănătate din s. Măşcăuţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 octombrie 2013 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 14 octombrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a Centrului de Sănătate din satul Măşcăuţi, raionul Criuleni. La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, ministrului Sănătăţii, Andrei Usatâi, preşedintelui raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, deputatul PLDM, Elena Frumosu, cadre medicale şi cetăţeni din localitate.

Directoarea Centrului de Sănătate, Larisa Vartic, a declarat că pentru construcţia edificiului au fost cheltuiţi 2.2 mln lei, bani alocaţi de Banca Mondială în cadrul proiectului “Servicii de sănătate şi asistenţă socială”. Centrul a fost construit din temelie de Ministerul Sănătăţii, in perioada 18 februarie — 30 august 2013.

În luarea sa de cuvânt, presedintele PLDM, VLad Filat, şi-a exprimat bucuria pentru faptul că proiectul a ajuns în fază finală, iar cetăţenii din localitate îşi vor putea face investigaţiile necesare rapid şi la cel mai înalt nivel.

“Este un moment pe care trebuie să-l savurăm din plin. Este o realizare frumoasă pentru oamenii din sat. Sunt pentru a treia oară la Măşcăuţi, dar abea azi am observat cât de frumos este acest sat şi câtă energie pozitivă emană peisajul natural extraordinar ce înconjoară localitatea”, a recunoscut Vlad Filat.

“Evenimentul de astăzi este continuarea acţiunilor pe care le-am început cu ceva timp în urmă. Noi ne-am propus să asiguram condiţii bune de viaţă pentru oamenii din ţara noastră. Asta înseamnă servicii de sănătate de calitate, drumuri bune, acces la apă potabilă, condiţii moderne de educaţie pentru copii. Eu sunt mulţumit că o parte din aceste obiective au fost realizate şi am toată încrederea că la acest centru veţi avea parte de servicii calitative şi condiţii bune. Vreau să vă felicit cu ocazia deschiderii Centrului de sănătate, dar şi a Hramului satului, pe care îl sărbătoriţi astăzi”, a spus Vlad Filat.

La rândul său, deputatul Elena Frumosu, şi-a exprimat satisfacţia că echipa guvernamentală a PLDM pune accent anume pe schimbarea condiţiilor umane în satele noastre. “Locuitorii satului Măşcăuţi merită sa trăiască mai bine. Este un sat încărcat de istorie şi unul din cele mai vechi sate din Moldova”, a spus Elena Frumosu.

“Realizările din 2009 încoace sunt vizibile practic în fiecare localitate. Vreau să le spun măşcăuţenilor că în sat urmează să fie modernizată grădiniţa şi şcoala. Şi vreau să vă anunţ că la 2 iulie 2014 vom inaugura un Tricolor mare pe dealul satului Măşcăuţi , care să se vadă de departe”, a declarat preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru.

Centrul de sănătate, care va deservi peste 4 mii de cetăţeni din localitate, a fost sfinţit de un sobor de preoţi.

Ulterior, Vlad Filat a vizitat biserica din sat, unde a aprins o lumânare, şi mers la grădiniţa recent renovată. Primarul satului, Valeriu Gartan, l-a informat pe Vlad Filat că, în general, condiţiile sunt bune, dar există unele probleme cu încălzirea. Liderul PLDM a promis că va procura pentru copii 30 de paturi supraetajate, astfel ca micuţii să doarmă în sălile conectate la căldură. Grădiniţa este frecventată de 150 copii.

Sursa: www.pldm.md

Conservatorii britanici în vizită la PLDM La Orhei s-a desfăşurat Conferinţa organizaţiei teritoriale a tinerilor liberal-democraţi