Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu Qimiao Fan, directorul de ţară al Băncii Mondiale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 11 noiembrie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova,Vlad Filat, a avut o întrevedere cu directorul de ţară al Băncii Mondiale pentru Ucraina, Belarus şi Moldova, Qimiao Fan, şi directorul reprezentanţei Băncii Mondiale în Moldova, Abdoulaye Seck.

În cadrul întrevederii au fost puse în discuţie subiecte ce vizează activitatea Bancii Mondiale (BM) în Republica Moldova, stadiul de implementare a proiectelor susţinute de această instituţie financiară internaţională şi perspectivele de cooperare în continuare. Un subiect aparte l-au constitutit proiectele comune, demarate cu suportul BM, inclusiv pe dimensiunea energetică, reforma în educaţie şi dezvoltarea sectorului sănătăţii.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mulţumit reprezentanţilor Băncii Mondiale pentru cooperare şi pentru susţinerea oferită în derularea unor proiecte pe domenii strategice pentru ţara noastră.

“Republica Moldova are nevoie să implementeze cu succes reformele în toate domeniile: justiţie, educaţie, sănătate. Aceste reforme sunt necesare pentru Moldova, pentru ca în urma implementării lor să avem instituţii funcţionale. Reformele nu sunt uşoare şi nici populare, dar trebuie să explicăm cetăţenilor necesitatea lor”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM, a menţionat că, odată cu accederea la guvernare, educaţia şi sănătatea au fost declarate domenii prioritare.

“În vizitele pe care le întreprind în teritoriu urmăresc cum sunt implementate proiectele demarate în 2009. Vă asigur că vom continua să ne îndeplinim angajamentele asumate şi contăm pe sprijinul Bancii Mondiale nu doar pentru finalizarea proiectelor începute, dar şi pentru iniţierea altor noi, la fel de importante, cu efect benefic asupra cetăţenilor”, a spus Vlad Filat.

De asemenea, liderul PLDM a menţionat că guvernul condus de Iurie Leancă asigură continuitatea programului de activitate lansat în 2010, care este unul conştientizat şi asumat.

Directorul de ţară al Băncii Mondiale, Qimiao Fan, a spus că instituţia va continua să acorde asistenţă pentru dezvoltarea Republicii Moldova şi a încurajat autorităţile să persevereze în promovarea reformelor.

Sursa: www.pldm.md

Drumurile comunale vor fi reparate din Fondul naţional rutier Vlad Filat a discutat cu un grup de ziarişti străini