Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a discutat cu un grup de ziarişti străini

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În seara zilei de 11 noiembrie, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o întrevedere cu un grup de jurnalişti şi experţi europeni la sediul partidului. În componenţa grupului au fost ziarişti de la publicaţiile: “The Economist”, “Deutsche Welle”, “Frankfurter Allgemeine Zeitung”, experţi de la “European Endowment for Democracy”, “Centrul Român pentru Politici Europene”, “German Marshall Fund” şi Ministerul de Externe al Letoniei.

Scopul întrevederii a fost informarea din prima sursă asupra proceselor interne din Republica Moldova, a progreselor înregistrate, dar şi a obstacolelor întâmpinate în implementarea reformelor de pe agenda europeană a Republicii Moldova.

Vlad Filat a făcut o prezentare a situaţiei social-politice din Republica Moldova de la preluarea guvernării în 2009. În particular, liderul PLDM s-a referit la contextul în care au fost luate decizii importante privind depăşirea crizei politice şi continuarea cursului european al Republicii Moldova.

Liderul PLDM a menţionat că partidele aflate la guvernare au demonstrat maturitate politică şi au pus interesul naţional mai presus decât cel îngust de partid.

“Moldova este pe calea cea bună. Efortul depus se materializează în rezultate palpabile. Urmează să parafăm Acordul de Asociere şi Liber Schimb, textul căruia este unul bun, după mine, dar trebuie să înţelegem că etapa post-Vilnius va fi una complicată, va trebui să muncim şi mai mult pentru a semna acest acord. Obiectivul de integrare europeană este unul vital şi nu are alternativă. Noi avem datoria să asigurăm ireversibilitatea procesului de integrare europeană”, a spus Vlad Filat.

Referindu-se la evoluţiile în reglementarea conflictului transnistrean, Vlad Filat a specificat că a avut o implicare directă în acest proces.

“Am reuşit să reluăm negocierile, a fost relansat transportul feroviar de mărfuri, am avut o înţelegere ce ţine de transportarea pasagerilor. Am stabilit această comunicare şi acest lucru este foarte important. Vreau să menţionez că rolul Uniunii Europene în reglementarea conflictului transnistrean este unul determinant”, a opinat Vlad Filat.

Liderul PLDM a răspuns la numeroasele întrebări ale jurnaliştilor străini.

În ajunul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, jurnaliştii şi experţii străini şi-au propus să se documenteze la faţa locului, pentru publicarea ulterioară a unor articole şi analize despre realităţile politice, economice şi sociale din ţara noastră.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM a avut o întrevedere cu Qimiao Fan, directorul de ţară al Băncii Mondiale Organizaţia de Femei a PLDM a participat la programul “Femeile şi influenţa politică”