Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Organizaţia de Femei a PLDM a participat la programul “Femeile şi influenţa politică”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 12 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 4–7 noiembrie, Nighina Azizov, secretar politic al Organizaţiei de Femei (OF) a PLDM, şi Michelle Iliev au participat la vizita de studiu organizată de Partidul Creştin Democrat din Suedia în parteneriat cu Robert Shuman Institute, în cadrul programului “Femeile şi influenţa politică”.

Evenimentul a întrunit peste 10 participante din Ucraina, Belarusi, Georgia şi Republica Moldova şi a avut drept scop dezvoltarea programelor care susţin egalitatea de gen în activitatea politică.

Participantele au avut o serie de întrevederi cu reprezentanţii instituţiilor politice şi neguvernamentale, finanţate de catre guvernul suedez, care sunt implicate în promovarea politicilor gender la nivel local, naţional şi internaţional.

În cadrul Partidului Creştin Democrat, grupul a avut şansa să întreţină discuţii cu preşedinta Organizaţiei de Femei, Maria FÄLTH, care a prezentat structura OF şi principalele provocări ale organizaţiei în procesul de recrutare a noilor membri şi menţinerea acestora.

Grupul a avut întrevederi cu organizaţiile “Kvina to Kvina” care lucrează cu femeile din zonele post-conflictuale, “Bărbaţii pentru egalitatea gender” care organizează instruiri pentru bărbaţi şi adolescenţi, ONG “Lobby-ul Femeilor Suedeze” care este o structură umbrelă pentru instituţiile implicate în promovarea drepturilor omului din perspectiva de gen.

În cadrul vizitei de studiu, au fost stabilite parteneriate dintre partidele din familia PPE şi va fi dezvoltată o platformă comună de discuţii pentru alumni, din perspectiva politicilor egalităţii şanselor.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a discutat cu un grup de ziarişti străini La Drochia a fost inaugurată o Şcoală sportivă cu titlu de unicat în Moldova