Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ participă la reuniunea Dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, în calitatea sa de membru al Grupului de lucru al Dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (DP SEECP), va participa în perioada 15–16 noiembrie 2013 la cea de-a 11-a reuniune, organizată la Bucureşti, România.

Agenda reuniunii include dezbateri privind elaborarea documentelor ce ţin de instituţionalizarea Adunării Parlamentare a SEECP.

Sesiunea inaugurală a Adunării Parlamentare a SEECP va fi organizată anul viitor, în perioada lunilor mai-iunie, tot la Bucureşti. La reuniune, Dimensiunea parlamentară a organizaţiei va fi înlocuită cu Adunarea Parlamentară a SEECP. Scopul pe care şi-l propune AP SEECP este schimbul de experienţă, dialogul şi cooperarea în diverse domenii de interes deosebit pentru statele membre ale procesului de cooperare în Europa de Sud-est, care vor acţiona în sinergie cu partenerii regionali şi internaţionali.

Principalele obiective ale preşedinţiei române a Adunării Parlamentare a SEECP vor fi instituţionalizarea procesului dimensiunii parlamentare şi asigurarea condiţiilor necesare pentru eficientizarea structurilor Adunării Parlamentare, aprofundarea cooperării între parlamentele statelor membre ale SEECP, care va contribui la accelerarea procesului de integrare europeană a ţărilor din Europa de Sud-Est şi la dezvoltarea economică şi socială în regiune.

Următoarea Reuniune a Grupului de Lucru al DP a SEECP este preconizată pentru luna februarie 2014, la care vor continua lucrările de pregătire a documentelor necesare pentru finalizarea procesului de instituţionalizare a Adunării Parlamentare a SEECP.

Sursa: www.pldm.md

Ghenadie Dumanschi a fost reales preşedinte al liberal-democraţilor din sect. Râşcani al capitalei Deputaţii PLDM propun ca durata publicităţii la TV să fie anunţată printr-un cronometru afişat