Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Deputaţii PLDM propun ca durata publicităţii la TV să fie anunţată printr-un cronometru afişat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Un grup de deputaţi PLDM a înregistrat un proiect de lege prin care se amendează Codul audiovizualului şi Legea cu privire la publicitate, prin introducerea obligativităţii radiodifuzorilor TV de a informa spectatorii despre durata pauzei publicitare sau de teleshopping prin afişarea pe ecran a unui cronometru descrescător în partea dreapta jos a ecranului.

Autorii proiectului susţin că aquis-ul comunitar din domeniu recomandă elaborarea cadrului legal care să garanteze că, în cazul în care publicitatea televizată şi teleshopping-ul sunt inserate în interiorul programelor, acestea nu trebuie să afecteze integritatea lor.

Astfel, proiectul propus de deputaţii liberal-democraţi prevede afişarea pe ecran a unui cronometru, dimensiunile căruia să reprezinte doar 7% din cadru, care să arate cât timp mai durează publicitatea la televiziune. Pentru a evita orice eschivare a radiodifuzorilor de la obligativitatea introdusă, culoarea cronometrului afişat din prima secundă a pauzei publicitare să fie albă netransparentă.

De asemenea, se propune completarea atribuţiilor Consiliului Coordonator al Audiovizualului de sancţionare a radiodifuzorilor care nu se conformează noilor obligaţiuni introduse prin acest proiect de lege.

“Impactul social al prevederilor este evident prin faptul că oferă telespectatorului posibilitatea şi dreptul de a alege informaţia pe care urmează să o vizioneze”, susţin autorii proiectului.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ participă la reuniunea Dimensiunii parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est Deputaţii PLDM propun un proiect de lege care va accentua autonomia funciară a primăriilor