Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, merge la Vilnius, la Summitul Parteneriatului Estic

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, va merge la Summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, care se va desfăşura la 28–29 noiembrie.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a declarat pentru IPN că aşteptările de la acest summit sunt fireşti şi vin să materializeze efortul depus pentru promovarea şi implementarea unor importante reforme.

“Summitul de la Vilnius va însemna finalul unei importante etape în calea Republicii Moldova spre Uniunea Europeană. Va însemna o victorie pentru ţara noastră şi o victorie pentru fiecare cetăţean în parte. Urmează să fie parafat Acordul de Asociere dintre RM şi UE, care prevede inclusiv crearea unei Zone de Comerţ Liber, Aprofundat şi Cuprinzător”, a specificat Vlad Filat.

În acelaşi timp, liderul PLDM a remarcat că perioada dintre parafarea acordului şi semnarea acestuia va fi una extrem de responsabilă.

“Dar trebuie să înţelegem că după parafarea acordului urmează o altă fază şi mai importantă. Va trebui să muncim şi mai responsabil, şi mai insistent, şi mai energic ca să promovăm reformele în Moldova. Va trebui să facem astfel, încât ceea ce am adoptat la nivel de lege să fie transpus în viaţă, aici vorbim de reforma în justiţie, educaţie, sănătate etc. Urmează să fortificăm instituţiile statului pentru a le asigura funcţionalitatea”, a punctat preşedintele PLDM.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a participat la inaugurarea sălii de calculatoare a UTM Ordinul de Excelenţă al Georgiei pentru Vlad Filat