Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Ordinul de Excelenţă al Georgiei pentru Vlad Filat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 27 noiembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a fost decorat de preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili, cu una din cele mai înalte distincţii de stat — Ordinul de Excelenţă. Decretul privind acordarea ordinului a fost semnat de Mihail Saakaşvili la 1 noiembrie curent, la finele mandatului său. Înalta distincţie a fost înmânată astăzi de către însărcinatul cu afaceri al Georgiei în Republica Moldova, Avtandil Mikatsadze.

Ordinul de Excelenţă i-a fost acordat lui Vlad Filat pentru contribuţie remarcabilă la dezvoltarea şi consolidarea relaţiilor bilaterale între Georgia şi Republica Moldova.

În scrisoarea de însoţire, Mihail Saakaşvili îşi exprimă convingerea că “relaţiile de cooperare dintre Georgia şi Republica Moldova se vor dezvolta în continuare în numele progresului şi unui viitor mai bun pentru popoarele noastre”.

Vlad Filat a declarat că este onorat să primească această înaltă distincţie, mai ales în preajma Summitului de la Vilnius, care va marca o etapă importantă în parcursul european atât al Republicii Moldova cât şi al Georgiei.

“Relaţiile moldo-georgiene au cunoscut o dezvoltare intensă pe parcursul ultimilor 4 ani, Georgia fiind membru al Parteneriatului Estic, o ţară prietenă şi un partener de nădejde al Republicii Moldova. Sunt convins că viitorul ţărilor noastre este unul european”, a spus Vlad Filat.

Ordinul de Excelenţă a fost instituit în Georgia în anul 2009 şi este acordat personalităţilor din domeniul culturii, educaţiei, ştiinţei şi sportului, precum şi oamenilor care şi-au adus contribuţia la consolidarea relaţiilor dintre popoarele lumii. Cu acest ordin au fost distinşi anterior mecenatul american, Donald Trump, Patriarhul Сatolicos al Georgiei, Ilie al II-lea, preşedintele Academiei de Ştiinţe a Georgiei, vestitul astronom, Djumber Lominadze, etc.

Amintim că, Vlad Filat este laureatul Premiului pentru Libertate, care i-a fost înmânat de Consiliul Atlantic al SUA în iunie 2011.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, merge la Vilnius, la Summitul Parteneriatului Estic Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a avut o convorbire telefonică cu Stefan Fule