Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat face apel la unitate în perioada post-Vilnius

|versiune pentru tipar||
PLDM / 2 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat a participat la dezbaterile publice cu tema: “Societatea moldovenească şi clasa politică după Vilnius: între conlucrare şi confruntare”, organizată de Agenţia de presă IPN.

“După Vilnius avem nevoie de unitate în jurul procesului de integrare europeană a Republicii Moldova, în aşa fel încât fiecare dintre noi să contribuim la europenizarea ţării, ceea ce înseamnă o viaţă mai bună pentru fiecare dintre noi. Avem această şansă să facem parte din sistemul valoric european. Eu personal privesc cu încredere perioada de viitor, sunt încrezător că statul va face faţă oricăror provocări”, a menţionat Vlad Filat.

Totodată, liderul PLDM a accentuat că este nevoie de mai multă responsabilitate.

“Avem motive de bucurie, dar în niciun caz de relaxare. Urmează să muncim şi să ne atingem scopurile. Trebuie să ne concentrăm pe rezultat şi să dăm dovadă de optimism. Până acum am făcut faţă angajamentelor asumate şi trebuie să dovedim aceasta şi pe viitor”, a subliniat Vlad Filat.

În context, preşedintele PLDM s-a referit şi la rolul opoziţiei în demersul de integrare europeană, criticând acţiunile Partidului Comuniştilor şi modul în care acesta îşi impune punctul de vedere. “Avem nevoie ca actul guvernării în Moldova să aibă un efect puternic şi eficient şi din partea opoziţiei, dar nu prin a umbla cu toba prin faţa parlamentului şi a cere revendicări ce se referă la interesul unui grup îngust de persoane.

Avem nevoie şi de o societate civilă puternică şi rolul presei acum este unul foarte important şi indispensabil”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat — în vizită de lucru în raionul Ştefan Vodă Mesajul preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, adresat persoanelor cu dizabilităţi