Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Mesajul preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, adresat persoanelor cu dizabilităţi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Ziua de 3 decembrie, proclamată de ONU în 1992 ca Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, este un bun prilej de a conştientiza faptul că persoanele cu handicap merită o viaţă firească şi normală. Chiar dacă demonstrează marea fragilitate a condiţiei umane, fiind expresia dramatică a durerii, persoanele cu handicap au aceleaşi drepturi şi aspiraţii de fericire, împlinire, realizări…

Adresez cele mai sincere felicitări persoanelor dezavantajate de destin prin handicapul lor, dar care înfruntă cu demnitate problemele fizice, demonstrând fermitate, voinţă şi capacitate de integrare în societate.

Îmi exprim admiraţia faţă de reuşitele înregistrate de Dumneavoastră pe tărâmul creaţiei artistice, în domeniul sportului sau chiar în munca de zi cu zi, unde demonstraţi calităţi sufleteşti, voinţă puternică şi dragoste faţă de viaţă. Atitudinea şi responsabilitatea fiecăruia dintre noi fac ca drepturile şi aspiraţiile persoanelor cu dizabilităţi să se transforme într-o realitate zilnică, ei având nevoie de solidaritate, acceptare, dragoste şi respect. Este important să le oferim toate acestea în fiecare zi.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat face apel la unitate în perioada post-Vilnius Iurie Leancă şi Vlad Filat — cei mai influenţi politicieni