Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Iurie Leancă şi Vlad Filat — cei mai influenţi politicieni

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Prim-vicepreşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, premierul Iurie Leancă, îşi păstrează prima poziţie în topul celor 50 cei mai influenţi politicieni ai lunii noiembrie, dat azi publicităţii de Institutul de Analiză şi Consultanţă Politică “Politicon”.

Pe locul doi se plasează preşedintele PLDM, Vlad Filat, iar pe următoarea poziţie — ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Poziţiile celor trei politicieni se datorează, în mare parte, Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, la care RM a parafat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, consideră experţii Politicon.

“Iurie Leancă a fost cel mai vizibil politician moldovean, a făcut foarte multe comentarii şi a dat numeroase interviuri, inclusiv în presa străină, având o prestaţie impecabilă şi remarcabilă la Vilnius. Vlad Filat este foarte activ în spaţiul public, nu se eschivează de a intra în polemici legate de problemele politice spinoase, cu toate că acestea provoacă numeroase critici şi creează permanent evenimente media”, au explicat experţii.

Ei au avut cuvinte de apreciere pentru şeful diplomaţiei moldoveneşti, Natalia Gherman, care “a avut o prestaţie pe măsură, urcând explicabil o treaptă faţă de luna precedentă şi consolidându-şi poziţia a treia”.

La realizarea topului lunii noiembrie au participat 29 de experţi.

Sursa: www.pldm.md

Mesajul preşedintelui fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, adresat persoanelor cu dizabilităţi Preşedintele PLDM, Vlad Filat a participat la transmiterea unui lot de utilaj sportiv USEFS