Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici: Voluntariatul face parte din dezvoltarea personală şi progresul unei ţări

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi marcăm Ziua Internaţională a Voluntarilor. În acest sens, aduc mulţumiri tuturor voluntarilor din Moldova, care oferă timpul şi pasiunea lor unor iniţiative şi proiecte care sunt o contribuţie valoroasă la dezvoltarea comunităţilor noastre şi a societăţii în întregime.

Republica Moldova este una dintre cele peste jumătate de ţări ale lumii în care sunt recunoscute meritele voluntarilor prin celebrarea Zilei Internaţionale a Voluntarilor. Constat cu mândrie că, în Moldova, voluntariatul are tot mai mulţi adepţi şi asta datorită efortului nostru comun, depus împreună cu societatea civilă, prin adoptarea Legii voluntariatului şi acţiunile care urmează.

Înţeleg voluntariatul ca pe îndeplinirea unei datorii faţă de noi înşine. Şi, mărturisesc, sunt puţine lucruri în viaţă pe care le pot compara cu emoţiile, satisfacţia şi bucuria de a ajuta alţi oameni: copii, persoane în vârstă, persoane aflate în dificultate.

Sunt atâtea domenii în care implicarea voluntarilor poate aduce beneficii: de la protecţia mediului şi acţiunile de salubrizare până la activităţile creative şi acţiunile de caritate.

Ceea ce m-a impresionat adesea în întâlnirile pe care le am cu diverşi oficiali din străinătate este faptul că aproape fiecare a avut în carieră o experienţă de voluntar. Şi acest detaliu relevant l-am aflat din discuţiile cu ei sau din CV-ul lor. Deci, voluntariatul trebuie să facă parte din dezvoltarea personală şi este un element cheie pentru consolidarea unei societăţi echitabile şi prospere.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la întrevederea cu John Kerry Vlad Filat: Sunt sigur că Brigada “Fulger” va face faţă oricărei provocări