Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la întrevederea cu John Kerry

|versiune pentru tipar||
PLDM / 4 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, alături de conducerea de vârf a Republicii Moldova şi partenerii din Coaliţia Pro-europeană, a avut în seara zilei de 4 decembrie o întrevedere cu Secretarul de stat al SUA, John Kerry, aflat în vizită la Chişinău.

Vlad Filat a declarat că în discuţie au fost abordate subiecte ce ţin de integrarea europeană şi sprijinul necondiţionat al procesului de reforme în care este angajată guvernarea.

“Ne-a fost transmis un mesaj tranşant de sprijin politic. Dar dincolo de acesta, vreau să menţionez că, până în prezent, SUA a oferit Republicii Moldova ajutor financiar nerambursabil în valoare de 1 miliard 100 milioane de dolari. Aceasta înseamnă investiţii în infrastructură, în agricultură, în sănătate, în reformele atât de necesare pentru ţară. Relaţiile din Republica Moldova şi SUA sunt unele strategice, aşa precum este prevăzut şi în programul nostru de guvernare. Este o vizită importantă, care îmi inspiră şi mai mult optimism faţă de acţiunile ce urmează să le întreprindem aici, în ţară”, a menţionat liderul PLDM.

De asemenea, Vlad Filat a spus că în dialogul cu înaltul oficial SUA a fost abordată şi problema transnistreană, convenindu-se asupra unui plan comun de acţiuni.

“Să nu uităm că SUA este parte în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. În plus, SUA au posibilitate să influenţeze procesele ce se referă la un caz concret sau la situaţii cu caracter geopolitic”, a opinat Vlad Filat.

Secretarul de stat, John Kerry este a doua persoană ca importanţă din SUA care ne vizitează ţara de la proclamarea independenţei. În martie 2011, Republica Moldova a fost vizitată de vicepreşedintele american, Joe Biden.

Sursa: www.pldm.md

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a participat la transmiterea unui lot de utilaj sportiv USEFS Liliana Palihovici: Voluntariatul face parte din dezvoltarea personală şi progresul unei ţări