Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat s-a întâlnit cu Vitalii Kliciko şi Mihail Saakashvili

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 decembrie 2013
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut astăzi, la Kiev (Ucraina) o întrevedere cu unul din liderii opoziţiei ucrainene, Preşedintele Partidului “Udar”, Vitalii Kliciko, şi cu ex-Preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ce ţin de integrarea europeană a celor trei state, o atenţie deosebită fiind acordată evenimentelor de ultimă oră din Ucraina.

Vitalii Kliciko a menţionat că Ucraina trebuie să se dezvolte pentru a asigura condiţii bune de trai cetăţenilor săi, iar această dezvoltare e posibilă doar pe calea continuării integrării europene. El a menţionat că, spre regret, Preşedintele Ucrainei şi Guvernul au o atitudine vizavi de integrarea europeană care nu coincide cu voinţa poporului ucrainean.

Totodată, Vitalie Kliciko s-a arătat convins că ţara sa are şanse bune de viitor, inclusiv la o dezvoltare stabilă.

Mihail Saakashvili a declarat că Ucraina, Georgia şi Republica Moldova sunt legate cu un singur lanţ şi e suficient ca cineva să se poticnească că toţi vor fi doborâţi la pământ. “Avem şanse bune. Important este să îndreptăm spatele, să ne ridicăm în picioare şi să mergem înainte”, a spus el.

Vlad Filat s-a arătat convins că perspectiva europeană a Ucrainei rămâne în continuare una valabilă. Liderul PLDM a declarat că Ucraina, Georgia şi Moldova trebuie să coopereze, deoarece au un viitor comun şi acesta este în marea familie a democraţiilor europene.

După întrevedere, Vlad Filat a mers la staff-ul opoziţiei ucrainene, unde a discutat cu reprezentanţii acesteia despre evenimentele ce au loc în Ucraina. Vlad Filat a menţionat că înţelege aspiraţiile de integrare europeană promovate de opoziţia ucraineană, precizând că şi Republica Moldova a pornit ferm şi ireversibil pe această cale în 2009. Liderul PLDM s-a arătat ferm convins că integrarea europeană este cea mai bună opţiune pentru statele ce doresc să trăiască în democraţie, libertate şi prosperitate.

Filat şi Saakaşvili sprijină demersul european al Ucrainei

Astăzi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, şi ex-preşedintele Georgiei, Mihail Saakaşvili au susţinut o conferinţă de presă comună la Kiev, unde se află pentru a sprijini aspiraţiile de integrare europeană a Ucrainei.

Mihail Saakaşvili a declarat că a venit să-şi exprime solidaritatea cu cei care doresc un viitor european pentru Ucraina, dar nu să sprijine un politician anume.

“Am făcut acest pas cu gândul la viitorul ţărilor noastre, fiindcă avem un viitor comun şi scopuri comune. De unii singuri nu vom putea face faţă provocărilor”, a spus ex-preşedintele Georgiei.

Liderul PLDM, Vlad Filat, a menţionat că este extrem de important să fie continuat cursul de integrare europeană.

“Ştim din proprie experienţă cum e când se fac tentative de a fura ideea de integrare europeană. Noi trebuie să continuăm. Când spun noi, am în vedere nu doar Republica Moldova, ci şi celelalte ţări, care au ales calea europeană”, a spus Vlad Filat.

Amintim că liderul PLDM participă la acţiunea de protest — “EuroMaidan”, organizată de opoziţia ucraineană.

Liderul PLDM a ţinut un discurs pe Euromaidan

Astăzi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a ţinut un discurs în faţa participanţilor la acţiunea pro-europeană din centru oraşului Kiev, Ucraina.

Vlad Filat a vorbit în faţa celor prezenţi pe Euromaidan, a transmis un mesaj de încurajare poporului ucrainean şi şi-a exprimat solidaritatea cu cetăţenii care doresc să trăiască într-un stat european.

“Europa este astăzi cu ochii pe Kiev, pe Euromaidan. Puterea Ucrainei stă în unitate. Nimeni nu poate să fure poporului ucrainean viitorul şi libertatea. În această piaţă văd cetăţeni europeni care merită să beneficieze de toate drepturile care beneficiază celelalte ţări din Uniunea Europeană. Vă doresc un viitor european. Trăiască Ucraina, trăiască Europa”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat a vorbit în faţa cetăţenilor ucraineni alături de preşedintele Partidului “Udar”, Vitalii Kliciko, ex-Preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, vicepreşedintele Partidului Popular European, Jacek Saryusz-Wolski, ex-preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek, Preşedintele Comitetului pentru afaceri externe din Parlamentului European, Elmar Brok, alţi politicieni.

Sursa: www.pldm.md

Liderii organizaţiilor europene de tineret au semnat Pactul Responsabilităţii Naţionale pentru o Moldovă Europeană PLDM: 6 ani — 6 congrese