Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a vizitat-o pe Victoria Ghirghircic, fetiţa care a suportat un transplant de ficat

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În ajun de Crăciun pe stil vechi, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a vizitat-o pe Victoria Ghirghircic, fetiţa care a suportat un transplant de ficat la Bucureşti. Victoria este eroina campaniei “Dăruieşti şi Câştigi”, organizată de un post de televiziune la sfârşitul anului 2012. Atunci, Vlad Filat i-a oferit fetiţei un cec cu 30 de mii de euro, astfel suplinind suma necesară pentru intervenţia chirurgicală.

Astăzi, Vlad Filat i-a dăruit Victoriei un telefon mobil, jucării, o imprimantă multifuncţională, o tabletă, dulciuri, dar şi un cuptor cu microunde pentru întreaga familie.

“Îmi este dragă această familie, dar în mod special mi-i drag de Victoriţa şi este firesc să fim împreună, precum ne-am înţeles, şi la bine şi la greu. Victoriţa este un copil deosebit care merită toată grija şi atenţia pentru ca să aibă o viaţă fericită. Am venit să urez întregii familii un Crăciun Fericit şi La mulţi ani!”, a spus Vlad Filat.

Victoria l-a informat pe liderul PLDM că se simte bine şi are planuri mari de viitor — vrea să devină designer vestimentar şi deja a început să-şi creeze propriile modele.

“Acum mă simt bine şi asta datorită oamenilor care mi-au fost alături: părinţii, prietenii, Vlad Filat, care m-a ajutat foarte mult. Sunt fericită că sunt sănătoasă şi acest lucru se datorează oamenilor cu suflet mare. Acum mă recuperez şi învăţ bine”, a spus Victoria.

Lidia Creangă, mama fetiţei, a menţionat la rândul său că Victoria se descurcă bine la şcoală, iar când se întâmplă că mai oboseşte — profesorii îi permit să vină acasă.

“Suntem bucuroşi cu toţii că operaţia a reuşit. Mulţumesc lui Vlad Filat că mereu ne este aproape şi se interesează de soarta noastră”, a spus Lidia Creangă.

Vlad Filat le-a încurajat pe Victoria şi pe mama ei să aibă încredere şi să privească cu optimism în viitor.

Sursa: www.pldm.md

Copiii de la Edineţ s-au convins că Moş Crăciun există Vlad Filat — în vizită la Alexandru Ursu, poliţistul eliberat din Transnistria