Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a promovat două iniţiative legislative în beneficiul copiilor şi al femeilor

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Două iniţiative legislative ale vicepreşedintelui Parlamentului, Liliana Palihovici, au fost depuse şi înregistrate la Secretariatul Legislativului. Acestea se referă la modificarea Legii ocrotirii sănătăţii şi a Legii cu privire la la antreprenoriat şi întreprinderi.

Prima iniţiativă legislativă vizează asigurarea, din partea statului, a asistenţei medicale stomatologice în volum deplin, acordată copiilor în vârstă de până la 12 ani, precum şi acoperirea costurilor protezelor mamare pentru reconstrucţia sânului, ca urmare a unei afecţiuni oncologice (cancer mamar).

“Cheltuielile privind sănătatea nu reprezintă doar un cost, ci o investiţie ce va asigura o sănătate adecvată generaţiilor viitoare”, se arată în Nota informativă la proiectul de lege pentru modificarea articolului 20 din Legea ocrotirii sănătăţii nr.411-XIII din 28 martie 1995.

Cealaltă iniţiativă legislativă promovată de Liliana Palihovici vizează obligativitatea societăţilor comerciale în care statul deţine o cotă-parte sau întreg capitalul social, a întreprinderilor de stat şi a celor municipale de a asigura reprezentarea fiecărui gen în proporţie de cel puţin 30% în consiliile lor de administrare.

“Aceste măsuri vor contribui la accelerarea procesului de stabilire a egalităţii între bărbaţi şi femei”, precizează Notă informativă asupra proiectului de lege privind modificarea articolului 7 din Legea nr.845-XII din 3 ianuarie 1992 cu privire la antreprenoriat şi întreprinderi.

“Aceste iniţiative sunt dictate deopotrivă de angajamentele noastre asumate pe plan internaţional, dar şi de angajamentele în favoarea unei vieţi mai bune pentru fiecare cetăţean din Moldova”, susţine, Liliana Palihovici.

Sursa: www.pldm.md

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova Liderul PLDM s-a întâlnit cu Pirkka Tapiola