Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În Copăceni s-a dat în exploatare un Centru de sănătate modern

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 ianuarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Încă un Centru de sănătate a fost inaugurat astăzi. De data aceasta la Copăceni, raionul Sângerei.

Edificiul a fost construit în decurs de un an, iar sursele financiare — 1 mln 500 mii lei — au fost alocate de Banca Mondială în cadrul proiectului “Servicii de sănătate şi asistenţă socială”. Centrul este asigurat cu echipamentul şi instrumentarul medical necesar, dispune de un automobil oferit de Ministerul Sănătăţii în anul 2011.

La ceremonia de inaugurare a participat preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, care a accentuat că Centrul de sănătate face parte din cele 78 de obiective construite sau renovate în Moldova în procesul de modernizare a infrastructurii spitaliceşti.

“Eu mă bucur că am luat o decizie corectă, atunci când am hotărât să modernizăm infrastructura spitalicească. Vom continua să investim în acest domeniu, fiindcă avem nevoie de o societate sănătoasă. În total, centrele renovate vor deservi 1 mln 200 mii de cetăţeni, iar peste 400 de medici şi 1200 de asistente medicale vor beneficia de condiţii decente de muncă. Este un pas înainte. Urmează să soluţionăm şi problema spaţiului de locuit pentru medici”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a amintit că din luna iunie cadrele medicale vor primi salarii mai mari cu 21 de procente.

Viceministrul Sănătăţii, Octavian Grama, care a asistat la deschiderea centrului, a menţionat că în ultimii ani s-au făcut paşi serioşi în modernizarea domeniului.

“Nu există localitate în care nu s-ar fi investit în sistemul de sănătate şi aceste investiţii vor continua şi pe viitor”, a spus Grama.

Directorul Centrului de sănătate, Constantin Frumusachi, a recunoscut că după reconstrucţie, instituţia dispune de toate condiţiile pentru a acorda oamenilor servicii medicale de înaltă calitate.

Vlad Filat a vizitat cabinetele medicale şi a discutat cu medicii despre noile condiţii de muncă.

Centrul de sănătate Copăceni va acorda servicii medicale pentru 7500 de locuitori.

La deschiderea oficială au mai fost prezenţi deputaţii PLDM, Iurie Chiroescu şi George Mocanu, preşedintele raionului Sângerei, Gheorghe Meaun, directorul CNAM, Mircea Buga, medici, locuitorii satului Copăceni.

Sursa: www.pldm.md

Moş Crăcin s-a reţinut la Orhei şi după sărbători! Vlad Filat a vizitat căminele şcolii profesionale din com. Alexandreni, care au fost dotate cu calculatoare noi