Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a vizitat căminele şcolii profesionale din com. Alexandreni, care au fost dotate cu calculatoare noi

|versiune pentru tipar||
PLDM / 22 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Pe data de 22 ianuarie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat, a participat la inaugurarea sălilor de calculatoare ale şcolii profesionale din comuna Alexăndreni, raionul Sângerei. Cele 12 calculatoarele au fost instalate în incinta a două cămine studenţeşti, pentru ca studenţii să aibă posibilitatea să se pregătească de ore.

Calculatoarele fac parte din echipamentul pentru dotarea căminelor studenţeşti şi sălilor de informatică din instituţiile preuniversitare, în valoare de 17,2 mil. lei, donat de guvernul chinez. Acţiunea îşi propune să sporească accesul la informaţie şi să creeze condiţii mai bune de educaţie, dezvoltare şi realizare a potenţialului tinerilor.

Vlad Filat s-a familiarizat cu condiţiile de sudii şi i-a încurajat pe studenţi să acumuleze cât mai multe cunoştinţe, pe care ulterior să le aplice în practică.

“Învăţaţi să fiţi buni în profesia pe care aţi ales-o. Având o profesie bună veţi reuşi să realizaţi multe lucruri. Meseriile alese de voi: cofetari, ingineri sunt de perspectivă. Vreau să vă asigur că şi pe viitor educaţia va rămâne prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova”, a spus Vlad Filat.

Liderul liberal-democrat a mulţumit profesorilor pentru faptul că acordă o atenţie sporită în educaţia tinerei generaţii.

Din numele elevilor şi profesorilor, directoarea şcolii Valentina Pavluţcaia a exprimat cuvinte de gratitudine lui Vlad Filat pentru grija pe care o poartă şcolii profesionale.

Vlad Filat a promis elevilor că va schimba geamurile şi mobila din sala de lectură a căminului de fete. De asemenea, liderul PLDM a spus că va dona un televizor, două mese de tenis şi echipamentul necesar pentru sala de sport.

Ulterior, Vlad Filat a avut o întrevedere cu colectivul profesoral şi elevii, la care s-a discutat despre implementarea reformei în domeniul educaţiei.

Şcoala profesională este frecventată de 200 de elevi.

Sursa: www.pldm.md

În Copăceni s-a dat în exploatare un Centru de sănătate modern Vlad Filat a participat la lansarea Proiectului transfrontalier “Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei reţele transfrontaliere”