Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a organizat dezbateri publice a proiectului de lege privind deţinerea şi protecţia animalelor de companie

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Grupul de autori, deputaţi din fracţiunea parlamentară a Partidului Liberal Democrat din Moldova, a organizat astăzi consultări publice asupra proiectului de lege cu privire la deţinerea şi protecţia animalelor de companie.

Participanţii la dezbateri, reprezentanţi ai fundaţiilor şi organizaţiilor specializate în protecţia animalelor, dar şi deţinători ai acestora şi-au expus opiniile asupra proiectului de lege vizat. Propunerile şi recomandările au fost diferite, însă majoritatea s-au pronunţat pentru ca legea să prevadă sterilizarea obligatorie a tuturor câinilor, nu doar a celor fără de stăpâni, instituirea unor organizaţii profesioniste de dresaj a animalelor şi utilizarea anesteziei generale doar în clinici specializate.

Preşedintele fracţiunii parlamentare a Partidului Liberal Democrat din Moldova, Valeriu Streleţ a precizat, în urma dezbaterii, că este vorba despre o lege care atinge un domeniu destul de sensibil.

“Este un proiect complex al unei legi necesare în societate şi care trebuie bine punctat ca să fie o lege echilibrată pentru toţi cei vizaţi. Din acest motiv, toate opiniile şi recomandările, atât din partea reprezentanţilor de fundaţii, asociaţii sau aziluri, care au menirea de a proteja animalele, dar şi a celor care deţin animale de companie, sunt binevenite şi vor fi luate obligatoriu în calcul”, a declarat Valeriu Streleţ.

Autorii proiectului urmează să revadă şi să echilibreze conţinutul legii, ţinând cont de avizul Guvernului şi de recomandările înregistrate în cadrul consultărilor publice.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a participat la lansarea Proiectului transfrontalier “Dezvoltarea sectorului agricol prin crearea unei reţele transfrontaliere” Preşedintele PLDM s-a întâlnit cu directorii politici ai V4