Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Preşedintele PLDM s-a întâlnit cu directorii politici ai V4

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 ianuarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut azi, la sediul partidului, o întrevedere cu directorii politici de la Ministerele de Externe ale celor patru ţări din Grupul Vişegrad (Polonia, Ungaria, Cehia şi Slovacia) şi cu ambasadorii acestora la Chişinău. La întrevedere a participat şi preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ.

Interlocutorii au discutat despre procesul de implementare a reformelor în Republica Moldova, stadiul actual al relaţiilor cu Uniunea Europeană şi realizarea agendei europene a ţării noastre.

Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mulţumit Grupului Vişegrad (V4) pentru sprijinul necondiţionat acordat ţării noastre la consolidarea reformelor şi a menţionat că anul 2014 este unul crucial pentru viitorul european al Republicii Moldova.

“Relaţiile cu Grupul Vişegrad devin tot mai intense şi consistente, iar rolul statelor membre ale V4 în promovarea agendei europene a Republicii Moldova este unul greu de subestimat. În anul curent urmează să finalizăm un proces deloc simplu, început încă în 2009, care va face ireversibil cursul european al ţării noastre. Vom semna Acordul de liberalizare a regimului de vize cu UE şi Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi în acest context mizăm în continuare pe susţinerea Grupului V4 în procesul de democratizare şi modernizare a Moldovei”, a declarat Vlad Filat.

Directorii politici ai V4 s-au arătat interesaţi de priorităţile PLDM pentru anul curent.

Vlad Filat a accentuat că toate acţiunile PLDM vor fi orientate spre asigurarea unei guvernări eficiente în interesul Republicii Moldova.

“PLDM a demonstrat în cei şase ani de existenţă că este un partid format din oameni responsabili şi ne vom concentra eforturile pentru asigurarea unei stabilităţi politice, condiţie necesară pentru dezvoltarea Republicii Moldova. Vom munci cu maximă responsabilitate pentru a îndeplini angajamentele asumate în faţa cetăţenilor şi a realiza obiectivul naţional al ţării noastre — integrarea europeană”, a menţionat liderul PLDM.

Vlad Filat a anunţat oficialii europeni că, în scurt timp, PLDM va lansa o mişcare populară de informare, în sprijinul ideii de integrare europeană.

“Această campanie se va ridica deasupra partidelor, va fi un proces al societăţii, nu al elitelor. Vom merge din sat în sat şi vom informa despre beneficiile integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană pentru fiecare cetăţean în parte”, a spus Vlad Filat.

Membrii delegaţiei celor patru state central-europene au apreciat succesele înregistrate de Republica Moldova pe calea eliminării regimului de vize, exprimându-şi convingerea că, până la alegerile europarlamentare, ţara noastră va semna Acordul de liberalizare a regimului de vize cu UE, iar până la finele anului şi Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Directorii politici au menţionat că Grupul Vişegrad va continua să susţină plenar Republica Moldova pe calea integrării în spaţiul comunitar.

Sursa: www.pldm.md

PLDM a organizat dezbateri publice a proiectului de lege privind deţinerea şi protecţia animalelor de companie Vlad Filat a avut o întrevedere cu misiunea FMI în RM