Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Locuitorii din Varniţa au un nou Centru de Sănătate

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 februarie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Centrul de Sănătate Varniţa din raionul Anenii Noi activează în condiţii de autonomie începând cu 1 aprilie 2013 şi acordă asistenţă medicală primară pentru 10 mii de locuitori, jumătate dintre care sunt cetăţeni din stânga Nistrului. Edificiul nou al Centrului de Sănătate a fost construit timp de nouă luni prin proiectul Băncii Mondiale, costul lucrărilor constituind circa 2, 3 milioane de lei.

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la darea în exploatare a instituţiei de asistenţă medicală primară şi s-a putut convinge de faptul că Centrul de Sănătate corespunde tuturor cerinţelor şi dispune de condiţiile necesare pentru prestarea unor servicii de calitate.

“Acest centru este mai important decât altele, deoarece va presta servicii de sănătate şi pentru concetăţenii noştri care locuiesc pe malul stâng al Nistrului. Este foarte important că şi ei să se convingă că Moldova se modernizează. Până în luna august, vor fi construite încă patru Centre de Sănătate. Acest lucru înseamnă că vom avea 82 de edificii de acest fel, care vor deservi peste un milion de cetăţeni. În plus, aceasta înseamnă şi condiţii decente de muncă pentru personalul medical”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a specificat că în curând va fi finalizat proiectul care prevede digitalizarea informaţiilor despre pacienţi, ceea ce va facilita munca medicilor, ei nu vor mai fi nevoiţi să completeze manual zeci de fişe zilnic.

“Pe lângă condiţii moderne, medicii vor avea parte în anul curent şi de o mărire de salariu care va fi efectuată în luna iunie. Noi avem capacităţile necesare pentru schimba viaţa spre bine, pentru aceasta trebuie să credem în ceea ce facem şi să muncim consolidat în implementarea scopurilor propuse”, a punctat Vlad Filat.

Centrul de Sănătate Varniţa este asigurat cu echipamentul medical şi mobilierul necesar cu suportul Proiectului PNUD: “Servicii medicale de calitate ca un element de consolidare a încrederii populaţiei de pe ambele maluri ale Nistrului”.

După deschiderea Centrului de Sănătate, preşedintele PLDM, Vlad Filat s-a întâlnit cu membrii de partid din cadrul organizaţiilor primare din Varniţa.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a vizitat o familie cu tripleţi din s. Hruşova După o renovare capitală, în satul Teliţa a fost redeschisă grădiniţa