Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM efectuează o vizită de informare pe Euromaidan

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 14–16 februarie 2014, preşedintele TLDM, Andrei Spânu şi secretarul internaţional TLDM, Ghenadie Vârtos, vor efectua o vizită de informare pe Euromaidan, Kiev. Această vizită face parte dintr-o misiune internaţională de informare inţiată de EDS — organizaţia de tineret a Partidului Popular European.

Tinerii liberal-democraţi se vor informa la faţa locului asupra evoluţiilor politice din ţara vecină respectării drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor ucraineni şi, în special, a tinerilor. TLDM susţine libertatea de exprimare şi dreptul suveran al unei ţări de a-şi alege cursul de dezvoltare. TLDM se va alătura eforturilor partenerilor europeni de a susţine un dialog constructiv şi non-violent dintre opoziţia şi puterea de la Kiev, în interesul întregului popor ucrainean.

În cadrul misiunii, conducerea TLDM va avea întrevederi cu liderii opoziţiei ucrainene, Vitali Klitchko, preşedintele partidului “UDAR” şi alţi lideri ai mişcării pro-europene de pe Euromaidan, în scopul de a se informa din prima sursă despre evenimentele ce s-au desfăşurat în perioada post-Vilnius şi de a afla care sunt perspectivele de soluţionare a impasului politic.

TLDM va analiza cu partenerii săi internaţionali şi ucraineni căile de susţinere a democraţiei şi valorilor europene în Ucraina, precum şi în alte ţări ale Parteneriatului Estic.

Sursa: www.pldm.md

Solidarizare cu Apelul PLDM Consiliul Organizaţiei de Femei a PLDM a stabilit priorităţile organizaţiei pentru 2014