Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Încă un proiect ambiţios este în fază de materializare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut, în dimineaţa zilei de 21 februarie, o întrevedere cu secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne din România, Raed Arafat, fondatorul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD). La întrevedere a fost prezent şi ministrul de Interne al Republicii Moldova, Dorin Recean.

Discuţiile au vizat implementarea proiectului privind ajutorul reciproc pentru intervenţii transfrontaliere în caz de urgenţe medicale.

“Este încă un proiect ambiţios pe care ne-am propus să-l implementăm şi care este pe cale să se materializeze. Reformarea şi modernizarea domeniului de ocrotire a sănătăţii este o prioritate naţională pentru Republica Moldova, inclusiv dezvoltarea unui sistem al serviciului de asistenţă medicală de urgenţă la standarde europene. Sunt mulţumit că proiectul SMURD pe care l-am iniţiat împreună se află la etapa de finalizare”, a menţionat Vlad Filat.

Liderul PLDM a exprimat gratitudine autorităţilor române pentru susţinerea acordată în crearea SMURD în Republica Moldova şi a accentuat că implementarea acestui serviciu unic în gestionarea situaţiilor de urgenţă este extrem de importantă pentru ţara noastră.

Discuţiile asupra proiectului privind implementarea SMURD în Republica Moldova au demarat în 2012, între premierul Vlad Filat, şi subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Pentru implementarea proiectului, Uniunea Europeană a alocat 7 milioane de euro, din care urmează să fie procurat un elicopter şi şapte autospeciale performante.

Sursa: www.pldm.md

Alexandru Cimbriciuc a participat la Congresul Uniunii Europene de Poliţie organizat în Berlin Vlad Filat a avut o întrevedere cu Henri Malosse