Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Trebuie să fim recunoscători României pentru ajutorul oferit în modernizarea Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 februarie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Statul român este un partener de nădejde, care oferă ajutor direct Republicii Moldova în parcursul său de modernizare, şi pentru aceasta trebuie să fim recunoscători României. Declaraţia a fost făcută astăzi, 21 februarie, de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, după întrevederea cu premierul de la Bucureşti, Victor Ponta.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce vizează proiectele concrete demarate cu suportul României: lichidarea consecinţelor inundaţiilor din 2010 şi reconstrucţia satului Cotul Morii, construcţia gazoductului Iaşi-Ungheni, îmbunătăţirea infrastructurii şcolare şi preşcolare etc.

Vlad Filat a specificat că tranşa de 20 de milioane de euro, care urmează să fie transferată cât de curând de statul român, este încă un exemplu de susţinere a parcursului european al Republicii Moldova.

“Este un proiect mai vechi, unul de suflet ce vizează copiii. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru repararea şi construcţia a circa 300 de şcoli şi grădiniţe. Ar fi oportun ca lucrările de construcţie să înceapă cât mai repede, astfel încât, până la sfârşitul anului, copiii să se bucure de condiţii moderne în instituţiile preşcolare pe care le frecventează”, a punctat Vlad Filat.

Liderul PLDM a specificat că proiectele implementate cu sprijinul României sunt palpabile şi vin să facă mai bună viaţa cetăţenilor Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a avut o întrevedere cu Henri Malosse În raionul Ialoveni a fost constituită Asociaţia Teritorială a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL”