Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Vinurile trebuiesc apreciate după gust şi calitate, nu după gustul politic

|versiune pentru tipar||
PLDM / 5 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Decizia de astăzi a autorităţilor Federaţiei Ruse demonstrează încă o dată caracterul strict politic pe care l-a avut embargoul impus vinurilor moldoveneşti”, declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în contextul anunţului serviciului sanitar rus privind posibilitatea unei colaborări separate cu autorităţile din Găgăuzia în problema exportului de vinuri din regiune.

În raport cu un stat suveran şi independent, toate aceste acţiuni sunt inadmisibile, susţine Vlad Filat.

“Calitatea vinurilor din Republica Moldova nu poate fi pusă la îndoială, iar drept dovadă este liberalizarea pieţei europene pentru produsele vinicole din ţara noastră, dar şi înaltele aprecieri date de consumatorii din întreaga lume”, a afirmat liderul PLDM.

Vlad Filat consideră că este necesară o probă de sinceritate din partea Federaţiei Ruse şi că este momentul să se demonstreze corectitudine în relaţiile cu ţara noastră.

Preşedintele PLDM a lansat un apel către producătorii locali să fie solidari şi să dea dovadă de unitate.

“Nu avem de ce ne teme, pentru că vinurile noastre sunt calitative şi apreciate în toată lumea. Vinurile trebuiesc apreciate după gust şi calitate, nu după gustul politic”, a mai spus Vlad Filat.

Astăzi, Rospotrebnadzor a anunţat că, ar putea permite reluarea exportului de vinuri pentru cinci întreprinderi din Găgăuzia şi că acum este verificată calitatea băuturilor alcoolice importate din regiunea transnistreană.

Sursa: www.pldm.md

Ştefan Creangă este şeful staff-ului electoral al PLDM AMF Chişinău a PLDM a sărbătorit Ziua Internaţională a Femeii