Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Directorul KAS pentru România şi Moldova — în vizită la PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a avut azi o întrevedere cu directorul Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) pentru România şi Moldova, Sven Irme, reprezentanta KAS în Moldova, Natalia Corobcă-Ianusevici şi Younes Ouaqasse, membru al bordului Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din Germania.

În cadrul întâlnirii au fost puse în discuţie subiecte ce vizează situaţia social-politică din Republica Moldova, precum şi perspectivele de colaborare între fundaţia KAS şi PLDM.

Vlad Filat a mulţumit reprezentanţilor fundaţiei pentru suportul oferit constant în dezvoltarea partidului.

“Colaborarea cu KAS este foarte importantă pentru noi. PLDM este un partid puternic şi în continuă dezvoltare, de aceea toate instruirile, transferul de experienţă, vizitele de documentare sunt foarte utile pentru noi. PLDM pune mare preţ pe instruirea continuă, iar ajutorul oferit de CAS în acest sens este unul foarte oportun”, a spus Vlad Filat.

Directorul KAS pentru România şi Moldova, Sven Irme, a menţionat că fundaţia este gata să consolideze relaţiile de colaborare cu PLDM, oferind cursuri de instruire pentru organizaţiile de tineret şi femei.

Younes Ouaqassea, membru al bordului CDU, a transmis lui Vlad Filat salutări din partea cancelarului german, Angela Merkel, şi a adresat o invitaţie pentru membrii PLDM.

“În scurt timp, în trei landuri din Germania vor avea loc alegeri şi pe această cale vă invităm să asistaţi la desfăşurarea campaniilor electorale. Vă invităm să acumulaţi experienţă şi să implementaţi anumite strategii, tehnici şi în Republica Moldova”, a menţionat Younes Ouaqassea.

În cadrul întrevederii, a fost abordată şi situaţia tensionată din Ucraina, părţile exprimându-şi îngrijorarea faţă de o escaladare a conflictului în Crimeea.

Tot azi, reprezentanţii KAS au avut o întrevedere cu secretarul general al PLDM, Victor Roşca.

Sursa: www.pldm.md

La mulţi ani pentru maestrul Volontir În premieră, în satul Ruseştii Vechi a fost inaugurată o gradiniţă