Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

În premieră, în satul Ruseştii Vechi a fost inaugurată o gradiniţă

|versiune pentru tipar||
PLDM / 11 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat, astăzi, 11 martie la inaugurarea grădiniţei din satul Ruseştii Vechi din raionul Ialoveni.

Astfel, 30 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 6 ani, vor frecventa instituţia preşcolară. Pentru construcţia grădiniţei s-au cheltuit aproape 200 mii de lei, bani alocaţi de administraţia publică locală şi ministerul Educaţiei, prin proiectul “Parteneriat Global pentru Educaţie”.

Vlad Filat a mulţumit partenerilor de dezvoltare, dar şi tuturor celor care au contribuit la implementarea acestui proiect, menit să îmbunătăţească condiţiile în care sunt educaţi copiii.

“Eu sunt sigur că noi o să reuşim să le facem pe toate, cu o condiţie — să mergem înainte, să muncim şi să fim mereu cu credinţa că se poate. În acest an, în educaţia preşcolară vom avea investiţii speciale, având obiectiv ca, până la sfârşitul anului 2015, toţi copiii să aibă acces la studii preşcolare şi şcolare în condiţii de calitate. Este necesar că micuţii să se dezvolte armonios, pentru ca să facă faţă cerinţelor timpului. În cazul concret, avem deja este o cazangerie modernă pe bază de biomasă, urmează în baza unui nou proiect să fie construit gardul şi amenajat teritoriul”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a mai accentuat că proiectul lansat din 2009, care vizează educaţia preşcolară, are rezultate vizibile, dar totuşi urmează o implicare şi mai energică în acest sens.

“Toate lucrurile bune pe care le-am făcut până acum au fost posibile prin această coeziune a societăţii. În anul care vine urmează să valorificăm ajutorul din partea României de 20 milioane de euro pentru reabilitarea grădiniţelor. Acesta este un proiect al nostru de suflet, dar şi strategic pentru viitorul ţării. Cu ajutorul respectiv, dar şi cu resurse publice, în următorii ani, vom realiza un obiectiv major: fiecare copil să aibă acces la educaţie preşcolară de calitate”, a menţionat liderul liberal-democrat.

Vlad Filat s-a familiarizat cu condiţiile create în incinta grădiniţei şi a promis că va dota cu mobilier şi calculatoare clasa pregătitoare, dar şi cantina cu ustensilele necesare.

Directorul grădiniţei, Diana Nastas, a menţionat că inaugurarea grădiniţei este un eveniment aşteptat de întreg satul. “Până acum, copiii de 6 ani frecventau grupa pregătitoare în incinta şcolii, iar cei de 3–4 ani stăteau acasă. La moment problema este soluţionată şi copiii vor avea posibilitatea să meargă la o instituţie preşcolară modernă şi bine dotată”, a spus Diana Nastas.

La inaugurare au fost prezenţi directorul Agenţiei pentru siguranţa alimentelor, Ion Sula, şi viceministrul Educaţiei, Liliana Onofrei-Nicolaescu.

Grădiniţa din Ruseştii Vechi este cea de-a 10-a instituţie deschisă în cadrul proiectului “Parteneriat Global pentru Educaţie”.

Profitând de vizita la Ruseştii Vechi, preşedintele PLDM s-a întâlnit cu oamenii din sat, a discutat cu ei despre situaţia social-politică din Republica Moldova, despre reformele în domeniile justiţiei, economiei, educaţiei, precum şi despre beneficiile semnării acordului privind liberalizarea regimului de vize.

Sursa: www.pldm.md

Directorul KAS pentru România şi Moldova — în vizită la PLDM TLDM învaţă din experienţa organizaţiilor de tineret ale partidelor politice din Germania