Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Liliana Palihovici a apreciat efortul CoE în susţinerea dezvoltării democratice a Republicii Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 14 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Vicepreşedinta Parlamentului Republicii Moldova, Liliana Palihovici, a participat astăzi, 14 martie, la lansarea Planului de acţiuni privind susţinerea reformelor democratice în R. Moldova pentru 2013–2016, împreună cu Secretarul general adjunct al Consiliului Europei (CoE), Gabriella Battaini-Dragoni, care a efectuat o vizită de lucru la Chişinău.

Liliana Palihovici a apreciat efortul CoE în susţinerea dezvoltării democratice a Republicii Moldova, inclusiv racordarea legislaţiei naţionale la acquis-ul comunitar. În context, Liliana Palihovici a menţionat că Planul de acţiuni cuprinde elemente care se regăsesc atât pe agenda parlamentară, cât şi pe cea guvernamentală.

“Mă bucur că acest document cuprinzător a fost elaborat de către Consiliul Europei şi autorităţile naţionale prin prisma obiectivelor şi rezultatelor aferente angajamentelor restante faţă de CoE”, a afirmat Liliana Palihovici.

La fel, vicepreşedinta Parlamentului şi-a exprimat speranţa că Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei şi instituţiile CoE vor da, în cel mai scurt timp, o apreciere bună Republicii Moldova la capitolul reformelor implementate, astfel încât să fie posibilă trecerea definitivă de la etapa de monitorizare la cea de post-monitorizare.

Sursa: www.pldm.md

Împreună cu femeile din Hânceşti pentru o Moldovă Europeană Decizia Consiliului UE de anulare a vizelor este una salutară