Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Masa rotundă a Organizaţiei Teritoriale Botanica a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cu genericul: “Împreună pentru o Moldovă europeană”

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

La 14 martie curent, Organizaţia Teritorială, sectorul Botanica, municipiul Chişinău, a Partidului Liberal Democrat din Moldova, condusă de Adrian Culai, a organizat masa rotundă cu genericul: “Împreună pentru o Moldova europeană”, iniţiată de Organizaţia de Femei a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

La eveniment au participat 140 persoane — preşedinţi, vicepreşedinţi, secretari, membri ai organizaţiilor primare pe lângă secţiile de votare ale OT PLDM sectorul Botanica, exponenţi din diverse domenii: educaţie, sănătate, cultură, etc.

La eveniment au fost invitaţi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Iulian Groza, directorul general al Biroului Naţional de Statistică, membru al Biroului Permanent Central al PLDM, Lucia Spoială, secretarul politic al OF PLDM, Nighina Azizov.

Participanţii au elucidat argumentele-cheie în favoarea integrării europene a tării noastre, beneficiile dar si responsabilităţile cetăţenilor, paşii care trebuie întreprinşi pentru a ne apropia cât mai mult de familia europeana.

A fost subliniat faptul că femeile nu pot rămâne indiferente fată de perspectivele ce se deschid pentru viitorul ţării noastre prin prisma integrării europene a Republicii Moldova. Prin implicarea activă a femeilor, se va reuşi mai lesne să asigurăm copiilor noştri un viitor demn în cadrul familiei europene prospere.

Participanţii la masa rotundă au susţinut, prin vot unanim, Declaraţia Organizaţiei de Femei a PLDM pentru susţinerea şi promovarea parcursului european al Republicii Moldova, fiind completată cu prevederi legate de decizia Consiliului Uniunii Europene din 14 martie 2014 privind anularea vizelor pentru călătoriile de scurtă durată în spaţiul Schengen pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Femeile din Cantemir susţin integrarea europeană

La 16 martie, Organizaţia de Femei şi Organizaţia de Tineret Cantemir a PLDM a desfăşurat masa rotundă cu genericul “Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, la care au fost invitaţi deputaţii: Maria Ciobanu şi Ion Balan, şi ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov.

Participanţii la masa rotundă au discutat despre procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, de desfăşurare a reformelor menite să apropie ţara noastră de spaţiul comunitar, despre beneficiile liberalizării regimului de vize cu UE.

Participantele la masa rotundă au apreciat eforturile depuse de guvernarea democratică în procesul de integrare în UE şi şi-au declarat ataşamentul total pentru acest parcurs, unicul în stare să asigure dezvoltarea şi avansarea ţării noastre.

La finalul întrunirii a fost adoptată o declaraţie ce subliniază susţinerea procesului ireversibil de integrare europeană a Republicii Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Femeile din Criuleni s-au angajat să promoveze opţiune pro-europeană Valeriu Streleţ a efectuat o vizită de lucru la Bucureşti