Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a efectuat o vizită de lucru la Bucureşti

|versiune pentru tipar||
PLDM / 17 martie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a participat la cea de-a 12-a Reuniune a Grupului de Lucru al Dimensiunii Parlamentare a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est (DP SEECP), desfăşurată la Bucureşti, România. Obiectivul de bază al reuniunii a fost continuarea lucrărilor de pregătire a documentelor necesare pentru finalizarea procesului de instituţionalizare a Adunării Parlamentare a SEECP. A fost propus şi dezbătut detaliat conţinutul Regulamentului de Procedură a Secretariatului a AP.

“Transformarea dimensiunii parlamentare în Adunarea Parlamentară SEECP are menirea de a permite un dialog constructiv pentru statele membre ale procesului de cooperare în Europa de Sud-est. Se va realiza schimbul de experienţă, cooperarea în diverse domenii de interes comun pentru participanţii la SEECP, ceea ce va aduce beneficii pentru întreaga regiune”, a declarat Valeriu Streleţ.

Actuala Preşedinţie în Exerciţiu este deţinută de către România, care şi-a propus o agendă orientată spre sincronizarea cooperării regionale cu procesele de racordare la standardele UE şi NATO, având în vedere că majoritatea statelor membre ale SEECP au intrat într-o etapă decisivă în relaţia cu instituţiile UE şi cele euro-atlantice.

Sesiunea Inaugurală a Adunării Parlamentare a SEECP se preconizează a fi organizată în perioada 9–11 mai 2014, de asemenea la Bucureşti.

Sursa: www.pldm.md

Masa rotundă a Organizaţiei Teritoriale Botanica a Partidului Liberal Democrat din Moldova, cu genericul: “Împreună pentru o Moldovă europeană” Liliana Palihovici s-a întâlnit cu Reprezentantul OSCE pentru Libertatea Presei, Dunja Mijatovic