Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Avem tenismeni de valoare

|versiune pentru tipar||
PLDM / 6 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a asistat la meciurile de tenis Republica Moldova — Belarus din cadrul Campionatului Mondial pe echipe la bărbaţi “Davis Cup by BNP Paribas”, care au avut loc, astăzi, 6 aprilie, în incinta Sălii Polivalente din Chişinău.

Cel mai bun tenisman moldovean, Radu Albot, a reuşit un meci de excepţie în faţa lui Egor Gherasimov şi a calificat naţionala noastră în play-off-ul pentru promovarea în prima grupă a zonei Euro/Africa. Albot a obţinut victoria în faţa belarusului Egor Gerasimov în 5 seturi, scor final 3–6, 6–1, 6–3, 6–1, 6–2.

Nici Maxim Dubarenco nu s-a lăsat mai prejos şi l-a învins în al cincilea meci al duelului cu Belarus, scor 7–6(3), 7–6(2), pe Dmitri Jirmont.

Vlad Filat i-a felicitat personal pe câştigători şi le-a urat mult succes în continuare.

“Au fost meciuri grele, dar am învins şi am demonstrat lumii întregi că avem tenismeni de valoare. Mă bucur foarte mult pentru ei şi îi voi susţine în continuare. Vom face tot ce ne stă în puteri pentru ca echipa noastră să ajungă printre cele mai bune din lume. Bravo, Radu Albot! Bravo, echipa Moldovei! Înainte, spre noi victorii!”, a spus Vlad Filat.

“Este foarte important că ne-am calificat în play-off. O să încercăm să ne calificăm în prima grupă a zonei Euro/Africa. Acesta este obiectivul nostru şi cred că anul acesta vom reuşi ceea ce nu am putut obţine cu Portugalia”, a declarat, la rândul său, Radu Albot.

Moldova va juca în finala pentru promovare cu naţionala Danemarcei, care a învins Luxemburgul. Următorul duel va avea loc între 12–14 septembrie.

Sursa: www.pldm.md

La Criuleni a fost constituită Asociaţia medicilor şi farmaciştilor liberal-democraţi Vlad Filat către tenismeni: Sunteţi nişte învingători!