Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

7 aprilie — ziua care a marcat soarta R. Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 7 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Ziua de 7 aprilie are o semnificaţie puternică pentru noi toţi, este o filă însângerată în istoria Republicii Moldova pentru că acţiunile paşnice ale tinerilor, care au ieşit, cu zecile de mii, să protesteze pentru un alt viitor, s-au terminat cu violenţe şi mari vărsări de sânge.

În urma acelor evenimente tragice, a fost obţinută libertatea şi schimbarea guvernării comuniste care a încercat să abuzeze în continuare de puterea sa, falsificând rezultatele scrutinului electoral din aprilie 2009 şi manipulând opinia publică.

Astfel, ziua de 7 aprilie aparţine tuturor cetăţenilor ţării care au demonstrat că, prin implicare, se poate obţine libertatea, iar valorile democratice pot fi apărate.

Însă, din păcate, acei care au sfidat valorile naţionale, drepturile şi libertăţile omului, provocând diversiuni în societate, se mai plimbă în libertate, iar victimele lor îşi caută dreptatea şi astăzi prin instanţe.

După 5 ani de aşteptare, mai mult ca oricând, adevărul despre evenimentele violente din 7 aprilie 2009 necesită să fie aflat, iar acei care au maltratat şi torturat tinerii trebuie să plătească pentru faptele lor, în faţa legii.

Opoziţia comunistă, deşi încearcă să transfere pe protestatari responsabilitatea violenţelor din aprilie 2009, a refuzat să susţină iniţiativa noastră de a exclude termenul de prescripţie în cazul dosarului “7 aprilie”.

Vom susţine şi vom insista ca toţi vinovaţii să fie pedepsiţi şi adevărul despre libertatea obţinută cu jertfa tinerilor să fie cunoscut de către toţi cetăţenii Republicii Moldova.

TLDM: Comunism înseamnă tortură

Luni, 7 aprilie, Tineretul Liberal Democrat din Moldova a organizat o acţiune de condamnare a evenimentelor de după 7 aprilie 2009. Acţiunea s-a desfăşurat în faţa sediului Partidului Comuniştilor.

Tinerii au adus cu ei “simbolurile” torturii comuniste: tricouri rupte, bastoane, cătuşe, poze ale tinerilor maltrataţi şi au scandat “Noi nu uităm”, “Comunism înseamnă tortură”. Mai multe poze ale tinerilor torturaţi au fost expuse pe gardul care înconjoară sediul comuniştilor.

Preşedintele TLDM, Andrei Spînu, a declarat că acţiunea a avut scopul de a aminti foştilor guvernanţi că ei sunt principalii responsabili de maltratarea tinerilor din 7 aprilie.

“Pentru noi, cuvântul «comunist» este echivalent cu tortură, violenţă, maltratare”, a afirmat Spînu.

“Nu vom uita niciodată că ei sunt cei care au schilodit şi maltratat sute de tineri. Ei sunt cei care luptă împotriva tinerilor din Moldova”, a menţionat Mihaela Spătaru, vicepreşedintele TLDM.

Prezent la protest, Iurie Crăciuneac, unul dintre tinerii trecuţi prin “coridoarele morţii”, a menţionat că indicaţiile de a-i maltrata au fost date de cei aflaţi la guvernare, adică de Partidul Comuniştilor.

Sursa: www.pldm.md

S-a constituit grupul de iniţiativă pentru reorganizarea TLDM Cimişlia TLDM a devenit membru al YEPP — cea mai mare organizaţie de tineret de centru-dreapta din Europa