Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat: Dreptul de a circula liber este o victorie de care trebuie să fim mândri

|versiune pentru tipar||
PLDM / 8 aprilie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

“Astăzi este o zi extrem de importantă, procesul de liberalizare a regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova a fost finalizat. Din acest moment, se include numărătoarea inversă, de zile, ore, secunde, până când vom face acest pas important, în calea noastră spre liberate”. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, în cadrul unui briefing de presă susţinut în comun cu eurodeputatul Marian-Jean Marinescu.

Europarlamentarul a menţionat că liberalizarea regimului de vize este meritul exclusiv al cetăţenilor Republicii Moldova, al guvernării pro-europene. “UE nu face favoruri. Acest drept de a circula liber este rezultatul muncii depuse aici. Acest drept oferă direct foarte multe avantaje pentru oameni, avantaje economice. Aţi făcut un pas important către Uniunea Europeană. Vom sprijini şi următorii paşi către Europa care este o zonă de pace, de stabilitate şi securitate. Moldova are nevoie de aşa ceva şi merită să primească statutul de ţara-candidat la aderare”, a declarat Marian-Jean Marinescu.

Eurodeputatul a făcut un gest simbolic şi i-a înmânat liderului PLDM documentul ce certifică dreptul la libera circulaţie, spunând că Vlad Filat este “principalul artizan al acestei realizări”.

Preşedintele PLDM a precizat că dreptul de a circula liber este o victorie a cetăţenilor Republicii Moldova de care “trebuie să fim mândri”.

“Dreptul la libera circulaţie a persoanelor, a mărfurilor şi serviciilor a fost meritat prin muncă de cetăţenii Republicii Moldova. State mai mari nu au reuşit să capete acest drept”, a afirmat Vlad Filat, menţionând că vor fi mulţi din cei care vor încerca să minimalizeze sau să speculeze pe seama acestei victorii. În context, Vlad Filat a anunţat că, pe întreg teritoriul ţării, vor fi organizate acţiuni de amploare pentru a consolida sentimentul de victorie.

“Este un prilej de mândrie naţională pentru toţi cetăţenii, un exemplu că un angajament politic asumat, muncit şi promovat cu toată responsabilitatea poate fi realizat”, a spus liderul PLDM.

Vlad Filat a declarat că, odată cu ridicarea regimului de vize pentru cetăţeni, PLDM îşi asumă astăzi plenar angajamentul politic şi civic de a munci pentru ca Republica Moldova să obţină statut de ţară candidat la aderare la Uniunea Europeană.

Site consacrat circulaţiei fără vize

Astăzi, la iniţiativa preşedintelui Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a fost lansat un site special consacrat liberalizării regimului de vize pentru cetăţenii Republicii Moldova, un ghid pentru libera circulaţie în spaţiul european. Site-ul poate fi accesat la adresa www.faravize.md.

Pe acest site pot fi găsite toate informaţiile utile, răspunsuri corecte la orice întrebare cu privire la călătoriile fără vize, date de contact şi alte detalii necesare. La fel, site-ul vine să combată miturile şi speculaţiile referitoare la regimul fără vize.

Vlad Filat a declarat, cu ocazia lansării site-ului, că “mai avem puţin timp şi ne vom bucura din plin de această realizare”.

“Am muncit mult, pentru a ajunge să vedem acest vis frumos împlinit: vom călători liber în UE, fără vize. Să ne bucurăm pentru realizarea noastră care ne va schimba viaţa în bine. Am dat startul numărătorii inverse a zilelor care au mai rămas, până pe 28 aprilie, când vom avea liber în Europa. Să ne bucurăm pentru acest mare succes, pentru aceasta victorie a noastră, a tuturor”, a spus Vlad Filat.

Sursa: www.pldm.md

Lilia Bolocan a participat la întrunirea Organizaţiei de Femei a PPE TLDM lansează Numărătoarea Inversă II