Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a felicitat cetăţenii din Orhei şi Criuleni cu ocazia liberalizării regimului de vize

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Cu ocazia liberalizării regimului de vize, Partidul Liberal Democrat din Moldova a organizat, în raioanele ţării, concerte dedicate liberalizării regimului de vize. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, a mers personal să felicite cetăţenii din raioanele Orhei şi Criuleni, cu ocazia acestui eveniment important pentru Republica Moldova.

În oraşul Orhei, s-au adunat mii de oameni care au venit să sărbătorească. Preşedintele PLDM a subliniat că acum cetăţenii moldoveni au devenit mai liberi şi pot merge în ţările Uniunii Europene doar cu paşaportul biometric.

“Am ţinut neapărat să vin şi să mă bucur împreună cu voi. Vă felicit cu ocazia liberalizării regimului de vize şi vreau să vă spun că noi am devenit mult mai respectaţi. Am făcut un pas important pe care ni l-am dorit, pe care l-am visat. Însă nu trebuie să ne oprim aici, urmează să continuăm să mergem înainte, să muncim, pentru ca să trăim mai bine în ţara noastră. Felicitări, scumpi oameni ai Orheiului, succese şi multe realizări pentru perioada de viitor”, a spus Vlad Filat.

Liderul PLDM a mers şi în raionul Criuleni, unde a stat de vorbă cu oamenii, şi a spus că meritul liberalizării regimului de vize este al tuturor cetăţenilor din Republica Moldova.

“Este rezultatul muncii depuse. Vreau să vă felicit cu această mare victorie. Noi am făcut un pas foarte important şi e vital să mergem mai departe, să mergem înainte, să muncim şi să dobândim noi drepturi şi libertăţi pentru cetăţenii noştri”, a menţionat Vlad Filat.

Prezentă la eveniment, deputatul PLDM Elena Frumosu a făcut o retrospectivă a paşilor întreprinşi de Republica Moldova, până în prezent, şi a mulţumit tuturor pentru munca depusă în obţinerea regimului liberalizat de vize.

“În septembrie 2009, cu mare responsabilitate, PLDM a promis că Republica Moldova va deveni mai liberă, iar cetăţenii vor putea circula fără vize. Dacă analizăm, vedem că, de fapt, am făcut ceea ce am promis, am demonstrat că suntem consecvenţi şi că suntem în stare să fim şi noi liberi, de rând cu alte ţări europene.

Mulţumesc preşedintelui PLDM pentru că a ştiut cum să ne ghideze, în acest parcurs deloc uşor”, a menţionat deputatul PLDM.

Şi preşedintele raionului Criuleni, Vitalie Rotaru, a felicitat cetăţenii cu ocazia liberalizării regimului de vize şi a spus că este necesar “să mergem numai înainte”.

În seara zilei, liderul PLDM, Vlad Filat, a mers la spectacolul grandios din centrul Chişinăului, unde mii de moldovenii au sărbătorit liberalizarea regimului de vize cu UE.

La concert, Vlad Filat a discutat cu soliştii trupei Okean Elzy, din Ucraina, şi le-a mulţumit pentru că au acceptat să concerteze la Chişinău cu ocazia acestui minunat eveniment. La rândul său, solistul trupei, Sviatoslav Vakarciuk, a mulţumit pentru primirea caldă.

Menţionăm că, începând cu 28 aprilie, moldovenii pot călători fără vize, doar cu paşaportul biometric, în 30 de state europene.

Şi la Dubăsari s-a sărbătorit liberalizarea regimului de vize

Pe 29 aprilie, în localităţile Doroţcaia, Coşniţa, Cocieri şi Oxentea din raionul Dubăsari, cu suportul membrilor PLDM din raion, în frunte cu Alexandru Spiridonov, s-au organizat mai multe evenimente publice, cu ocazia liberalizării regimului de vize. La evenimente a fost prezent şi deputatul George Mocanu.

În discursul său, deputatul a menţionat că dreptul la liberă circulaţie este o dovadă a încrederii din partea statelor membre UE arătată ţării noastre.

“În anul 2009, nimeni nu credea că libera circulaţie este un obiectiv realizabil, dar am demonstrat că se poate. Cetăţenii moldoveni nu puteau nici 10 ani în urmă, nici 20 de ani în urmă să circule fără vize în Uniunea Europeană, dar graţie eforturilor depuse împreună, astăzi putem circula liber.”

Deputatul le-a explicat cetăţenilor că în scurt timp Republica Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere, care va aduce investiţii noi în economia noastră, iar aceasta înseamnă şi noi locuri de muncă.

Pe 29 aprilie, PLDM a organizat ample manifestări artistice în toată Republica Moldova pentru a sărbători dreptul cetăţenilor moldoveni de a călători liber în Uniunea Europeană.

Sursa: www.pldm.md

TLDM a participat la Consiliul EDS cu genericul Tinerii vs Extremismul Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova