Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Comunicat de presă al Partidului Liberal Democrat din Moldova

|versiune pentru tipar||
PLDM / 30 aprilie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În legătură cu declaraţiile unor deputaţi liberali, ţinem să menţionăm că acestea sunt false şi rău intenţionate. Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, nu are nicio tangenţă cu deciziile referitoare la tranzacţiile de proprietate a Băncii de Economii a Moldovei. Toate acuzaţiile lansate la adresa liderului PLDM sunt o simplă manipulare, iar cei care le vehiculează cunosc acest lucru.

Începând cu anul 2010, liderul PLDM, Vlad Filat, şi-a manifestat public, în repetate rânduri, îngrijorarea în legătură cu modul de administrare şi reglementare a sectorului bancar. Vlad Filat a pledat mereu pentru mai multă transparenţă în sectorul bancar şi pentru protejarea interesului naţional al Republicii Moldova.

Liderul PLDM consideră că rolul Băncii Naţionale a Moldovei este esenţial în acest proces, instituţia având toate instrumentele pentru a clarifica asemenea situaţii şi a oferi informaţii pertinente în acest sens. În acelaşi timp, liderii şi actorii politici urmează să abiliteze instituţiile statului cu gestionarea unor astfel de procese, decât să se lanseze în manipulări şi falsuri, urmărind scopuri politice.

Serviciul de presă al PLDM
Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat a felicitat cetăţenii din Orhei şi Criuleni cu ocazia liberalizării regimului de vize Vlad Filat — alături de cetăţenii din satul Brăviceni, raionul Orhei