Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

PLDM a sărbătorit Ziua Europei

|versiune pentru tipar||
PLDM / 10 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, prim-vicepreşedintele PLDM, premierul Iurie Leancă, deputaţi şi miniştri liberal-democraţi au participat la acţiunile organizate în Piaţa Marii Adunări Naţionale cu ocazia marcării Zilei Europei.

Programul zilei a debutat cu ceremonia festivă de arborare a Drapelului de Stat al Republicii Moldova şi a Drapelului Uniunii Europene în faţa clădirii Guvernului. Cele două drapele au fost arborate pe fundalul imnului Republicii Moldova şi al Uniunii Europene.

După aceasta, liberal-democraţii au vizitat Orăşelul European, unde mai multe centre informative au oferit vizitatorilor materiale promoţionale despre statele Uniunii Europene, procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, beneficiile de pe urma ridicării vizelor şi semnării Acordului de Asociere cu UE pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Menţionăm că iniţiativa de arborare a Drapelului Uniunii Europene pe toate edificiile de stat a fost lansată de preşedintele PLDM, Vlad Filat, la Congresul 6 al partidului, pe data de 8 decembrie 2013.

În cadrul acţiunilor consacrate Zilei Europei, PLDM a oferit 1500 de drapele ale UE tuturor instituţiilor de educaţie din ţară. La fel, tinerii liberal-democraţi au distribuit 5000 de panglici cu drapelul Uniunii Europene şi autocolante cu drapelele Republicii Moldova şi UE.

Pe continentul european, Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii şi unităţii.

TLDM a distribuit panglici şi autocolante cu drapelul UE

Astăzi, 10 mai, Tineretul Liberal Democrat din Moldova (TLDM) a organizat o acţiune publică dedicată Zilei Europei. Tinerii au distribuit 5000 de panglici cu drapelul Uniunii Europene şi autocolante cu drapelele Republicii Moldova şi UE.

“De ziua Europei, am decis să popularizăm simbolurile Uniunii Europene. Or, doar prin unitatea întregii ţări vom putea grăbi procesul de integrare europeană şi vom putea asigura condiţii mai bune de viaţă pentru cetăţenii noştri. Tinerii din Moldova aleg Europa”, a declarat Andrei Spînu, preşedintele TLDM.

“M-am alăturat acestei acţiuni pentru că am convingerea că singura cale de dezvoltare a Moldovei este continuarea procesului de integrare europeană”, a menţionat, la rândul său, studenta Diana Cojocaru.

Acest eveniment face parte din Agenda Europeană 2014 a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Deputaţi PLDM participă la un program de schimb de experienţă în SUA Academia Succesului — la Cupcini