Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Ghileţchi întreprinde o vizită de lucru în Nicosia, Cipru

|versiune pentru tipar||
PLDM / 13 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, în calitate de secretar al Comisiei Politică Externă şi Integrare Europeană, participă, în perioada 12–13 mai, la şedinţa Comisiei pentru Probleme Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, organizată la Nicosia, Cipru.

La deschiderea înaltului for, prezidat de Ghileţchi, a participat şi preşedintele Parlamentului Republicii Cipru.

În cadrul şedinţei s-a adoptat raportul “Pentru servicii optime de tratare a cancerului mamar în întreaga Europă”, în care statelor membre UE li se cere atât să reducă inegalităţile în diagnosticarea, screening-ul şi combaterea cancerului mamar, cât şi să li se asigure pacienţilor tratamentul necesar.

“Este clar că efortul de a asigura servicii de calitate pacienţilor trebuie să fie îndreptat şi pentru a proteja persoanele de discriminare la angajare şi la accesarea serviciilor de asigurare”, a concluzionat Valeriu Ghileţchi, preşedintele Comisiei pentru Probleme Sociale, Sănătate şi Dezvoltare Durabilă la APCE.

De asemenea, în cadrul şedinţei s-au discutat subiecte care ţin de organizarea unei justiţii juvenile prietenoase copilului şi despre provocările cu care se confruntă Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Astăzi, 13 mai, a fost organizată cea de a XVIII-a întrunire a Reţelei parlamentare a APCE pentru combaterea violenţei sexuale asupra copiilor cu genericul: “Pentru condiţii optime de raportare şi urmărire penală de succes a cazurilor de abuz sexual asupra copiilor”.

Scopul întrevederii deputaţilor este de a găsi împreună cu specialiştii ciprioţi în domeniu modalităţi prin care s-ar crea condiţii optime pentru a se asigura urmărirea penală de succes în cazurile de abuz sexual săvârşit asupra copiilor.

Pentru această şedinţă, deputatul PLDM Valeriu Ghileţchi a pregătit şi a prezentat un raport ce ţine de procedura de raportare a abuzului sexual asupra copiilor.

Sursa: www.pldm.md

În raionul Anenii Noi a fost constituită Asociaţia Teritorială a Uniunii Ofiţerilor în Rezervă “STEJARUL” Moldova urmează să semneze Acordul de Asociere cu UE pe 27 iunie 2014