Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

TLDM a preluat experienţa Suediei în campaniile electorale

|versiune pentru tipar||
PLDM / 21 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În perioada 8–13 mai 2014, reprezentanţii Tineretului Liberal Democrat din Moldova, Sergiu Gherciu şi Silvia Ţîu, au întreprins o vizită de studiu “European Election Campaign” la Stockholm, organizată de Fundaţia Jarl Hjarlmarson din Suedia.

În cadrul vizitei, delegaţii TLDM au purtat discuţii cu Kristina Lutz, consultant politic în cabinetul prim-ministrului, Mattias Keresztesi, director de politici din cadrul Partidului Moderat, Daniel Valiollahi, secretar de presă în cabinetul prim-ministrului, şi alte persoane implicate în campania electorală pentru europarlamentare.

De asemenea, în cadrul programului, tinerii au învăţat lucruri practice despre procesele electorale europene ale Partidului Moderat din Suedia. Tinerii au avut ocazia să participe la o serie de activităţi electorale, alături de Margareta Cederfelt, deputat în Parlamentul Suediei, Arba Kokalari, candidat la funcţia de deputat în Parlamentul UE, Cecile Tenfjord-Toftby, deputat în Parlamentul suedez şi candidat la funcţia de deputat în Parlamentul UE.

“Activităţile electorale nu se deosebesc mult de cele din Republica Moldova, dar diferenţa principală este cultura politică pe care o au cetăţenii şi actorii politici. Spre exemplu, în campaniile door-to-door, cetăţenii suedezi au fost deschişi şi comunicativi, chiar dacă erau simpatizanţi ai opoziţiei.” a menţionat Silvia Ţîu, participantă la program.

La vizita de studiu au mai participat tineri din Georgia, Bosnia şi Herţegovina, Serbia, Macedonia şi Kosovo.

Sursa: www.pldm.md

TLDM s-a întâlnit cu reprezentanţii fundaţiei germane Hanns Seidel SUA vor fi alături de RM în procesul de integrare europeană