Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

120 de liceeni vor participa la Şcoala de Studii Europene TLDM, ediţia II

|versiune pentru tipar||
PLDM / 23 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

În data de 22 mai a avut loc evenimentul de deschidere a Şcolii de Studii Europene, ediţia II. În acest an, 120 de liceeni vor învăţa despre instituţiile europene şi modul de funcţionare a acestora. Invitaţii evenimentului au fost Andrei Spînu, preşedintele TLDM, Mihaela Spătaru, prim-vicepreşedintele TLDM şi Vasile Şaramet, vicepreşedintele TLDM.

Participanţii au făcut cunoştinţă cu programul şcolii şi modul în care vor fi organizate cursurile şi vizitele de studiu. De asemenea, tinerii şi-au scris aşteptările de la acest curs şi au promis că vor avea un rol activ în promovarea valorilor europene.

“Integrarea în Uniunea Europeană este prioritatea numărul unu pentru Republica Moldova. Generaţia noastră trebuie să înveţe totul despre Uniunea Europeană, trebuie să fim pregătiţi de apropierea ţării noastre de spaţiul european. Vă îndemn să transmiteţi tuturor informaţiile accumulate, pentru a face procesul de integrare unul ireversibil”, a menţionat Andrei Spînu, preşedintele TLDM.

Mihaela Spătaru i-a felicitat pe tinerii pentru alegerea făcută. “Bine aţi venit în sediul PLDM. Aici, pe parcursul timpului, s-au luat decizii importante pentru ţara noastră. Voi aţi decis să fiţi parte a acestui curs. Felicitări şi sper să devenim colegi”, a menţionat Mihaela Spătaru.

La final, liceenii s-au alăturat campaniei Nu Copia! şi au urat colegilor din clasele a XII-a succese şi note mari la examenul de Bacalaureat.

Şcoala de Studii Europene se desfăşoară în cadrul programului “Agenda Europeană 2014”, o iniţiativă a Tineretului Liberal Democrat din Moldova.

Sursa: www.pldm.md

SUA vor ajuta Moldova să reziste presiunilor şi riscurilor de securitate Cecilia Malmstrom: Deciziile luate cu participarea femeilor sunt mult mai bune