Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat salută victoria PPE la scrutinul pentru Parlamentul European

|versiune pentru tipar||
PLDM / 26 mai 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a adresat un mesaj de felicitare conducerii Partidului Popular European şi tuturor formaţiunilor politice partenere din cadrul PPE pentru victoria obţinută în alegerile europarlamentare din 25 mai 2014.

Rezultatele înregistrate de către PPE la scară continentală se datorează, în primul rând, politicilor eficiente promovate de popularii europeni atât în cadrul UE, cât şi în raport cu principalii actori globali, cu ţările asociate sau în curs de asociere, inclusiv în raport cu Republica Moldova.

Datorită apartenenţei PLDM la această mare familie politică europeană, Republica Moldova a înregistrat în ultimii patru ani succese remarcabile în procesul de modernizare a ţării, în consolidarea stabilităţii interne şi în realizarea obiectivului său naţional de integrare europeană. PPE este şi rămâne a fi prietenul nostru cel mai devotat, iar cea mai clară dovadă în acest sens este apropiata semnare a Acordului de Asociere şi de Liber Schimb dintre Republica Moldova şi UE.

Victoria PPE ne dă certitudinea că parcursul european al Republicii Moldova va deveni unul ireversibil.

Sursa: www.pldm.md

Vlad Filat: Ucraina a ales vectorul European Valeriu Streleţ a avut o întrevedere cu Jan Kickert, Directorul Politic al Ministerului de Externe al Austriei