Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la inauguarea Oficiului Medicilor de Familie din satul Cioburciu

|versiune pentru tipar||
PLDM / 29 mai 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 29 mai, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la deschiderea oficială a Oficiului Medicilor de Familie din satul Cioburciu, raionul Ştefan-Vodă.

Edificiul a fost construit în 12 luni, iar pentru lucrări s-au cheltuit 2,5 milioane de lei, bani alocaţi prin proiectul “Servicii în Sănătate şi Asistenţă Socială” iniţiat de Banca Mondială şi gestionat de Ministerul Sănătăţii.

În discursul său, Vlad Filat a apreciat efortul reprezentanţilor Băncii Mondiale, Ministerului Sănătăţii, dar şi cel al locuitorilor din Cioburciu, în demararea şi implementarea cu succes a proiectului, remarcând că acesta “este un exemplu bun, care trebuie extins în fiecare localitate din Republica Moldova”.

“Inaugurarea acestui oficiu este un eveniment important pentru localitate. Acum, având create condiţiile necesare chiar în satul în care locuiţi, vă rog să aveţi grijă de sănătatea voastră şi a celor apropiaţi. Pe această cale, vreau să vă anunţ că, începând cu anul viitor, va fi reparat şi drumul către localitatea Cioburciu. Desigur că nu este suficient şi vom continua să muncim pentru ca să trăim bine în satele noastre şi în ţara noastră. Vă spun cu toată încrederea, acest lucru este posibil dacă vom fi solidari şi vom privi cu încredere înainte”, a spus Vlad Filat la ceremonia de inaugurare a centrului.

“Din partea Ministerului Sănătăţii, vă felicit cu ocazia inaugurării acestei instituţii medicale şi vă îndemn să vă adresaţi la medic, nu doar când vă simţiţi rău, dar să faceţi analize periodic, pentru a putea preveni bolile. Această instituţie medicală va deschide noi oportunităţi pentru îmbunătăţirea şi păstrarea sănătăţii. Vreau să vă anunţ că, în luna iunie, vom începe şi reabilitarea blocului central al spitalului din Ştefan Vodă”, a spus Andrei Usatâi, prezent la eveniment.

La rândul său, medicul-coordonator, Aliona Ploşniţă a menţionat că de serviciile centrului vor beneficia aproape 3 mii de locuitori şi a urat cadrelor medicale, dar şi sătenilor multă sănătate.

Oficiul Medicilor de Familie este asigurat cu echipament şi instrumentar medical necesar. Serviciile vor fi prestate de un medic de familie şi cinci asistenţi medicali.

După ceremonia de inaugurare, Vlad Filat şi Andrei Usatâi au vizitat cabinetele noului oficiu şi au discutat cu cadrele medicale despre condiţiile de muncă.

Ulterior, preşedintele PLDM a întreţinut un dialog cu băştinaşii din Cioburciu, abordând diverse probleme ce ţin de majorarea pensiilor şi a salariilor, crearea noilor locuri de muncă şi reformele demarate în cele mai importante domenii.

Vlad Filat a sugerat oamenilor să se implice în dezvoltarea comunităţii, elaborând o listă de priorităţi care ulterior să fie realizate, pas cu pas, cu eforturi comune.

Preşedintele PLDM efectuează astăzi o vizită de lucru în raionul Ştefan-Vodă.

Instituţiile preşcolare în atenţia lui Vlad Filat

Aflat în vizită de lucru de lucru în raionul Ştefan-Vodă, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, s-a deplasat în satul Talmaza. Aici, liderul PLDM s-a familiarizat cu condiţiile create în cele trei grădiniţe din sat şi s-a întâlnit cu cetăţenii pentru a discuta problemele cu care se confruntă, precum şi a identifica anumite soluţii de rezolvare.

La începutul vizitei de lucru în satul Talmaza, Vlad Filat s-a deplasat la Grădiniţa nr. 3 “Fluturaş”, care este frecventată de 127 de copii, unde a stat de vorbă cu educatoare şi cu micuţii. Directoarea instituţiei, Maria Vremea, i-a mulţumit lui Vlad Filat pentru darurile oferite, iar copiii, în semn de mulţumire, au cântat şi recitat poezii.

În a doua parte a zilei, Vlad Filat a vizitat Grădiniţa “Romaniţa”, care a fost conectată la apeduct. Directoarea instituţiei preşcolare, Viorica Osipov, l-a condus pe liderul PLDM în sălile de grupă modernizate şi dotate cu tot mobilierul necesar graţie suportului oferit de Vlad Filat.

Vizitând şi cea de a treia grădiniţă din satul Talmaza, frecventată de 120 de copii, Vlad Filat s-a convins că au fost schimbate ferestrele, uşile, acoperişul, a fost dotată cu boiler cu tuburi solare, renovare pavilioanele din exterior. Directoarea Svetlana Cristea l-a informat pe liderul PLDM că în grădiniţă activează acum 5 grupe i-a mulţumit pentru jucăriile şi cărţile oferite în dar.

După ce a vizitat cele trei instituţii, Vlad Filat s-a declarat mulţumit de cele văzute, dar a promis că va depune în continuare eforturi pentru a contribui la modernizarea lor. Liderul PLDM a menţionat că Guvernul a aprobat deja lista grădiniţelor ce vor fi modernizate cu ajutorul financiar oferit de România, între acestea fiind şi instituţiile preşcolare vizitate astăzi.

“Din cele 20 de milioane de euro, oferiţi de Guvernul României, vor fi reparate grădiniţe din 32 de raioane. Banii vor fi folosiţi pentru dotarea cu mobilier a grădiniţelor, reparaţia capitală a clădirilor şi a acoperişurilor, schimbarea uşilor şi geamurilor, amenajarea terenurilor de joacă, lucrări de pavaj, reparaţii sau construcţii ale sistemelor de termoficare, canalizare şi aprovizionare cu apă”, a menţionat Vlad Filat.

În satul Talmaza locuiesc circa opt mii de oameni.

Sursa: www.pldm.md

Au început cursurile Şcolii de Studii Europene TLDM, ediţia II Vlad Filat a participat la festivitatea ultimului sunet la Liceul Teoretic “Anton Guzun”