Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Valeriu Streleţ a dialogat cu Ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PLDM, Valeriu Streleţ, a avut, astăzi, o întrevedere cu Ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Ingrid Tersman.

La întrevedere au fost abordate subiecte care vizează suportul oferit de Suedia în realizarea parcursului european al Republicii Moldova, precum şi intensificarea dialogului moldo-suedez în diferite domenii.

Liberalul-democratul a mulţumit pentru susţinerea financiară oferită de guvernul suedez în procesul de implementare a reformelor şi de modernizare a societăţii, exprimându-şi convingerea că Republica Moldova va rămâne şi în continuare pe agenda priorităţilor externe ale Suediei.

Potrivit diplomatului suedez, banii oferiţi de Suedia au menirea de a asigura integrarea economică mai strânsă a Moldovei cu UE şi dezvoltarea economiei de piaţă, dar şi consolidarea democraţiei, asigurarea respectării drepturilor omului şi supremaţia legii.

“Reiterez că Moldova este o ţară lider în cadrul Parteneriatului Estic. Astfel, Suedia a decis să aloce câte 14 milioane de euro anual pentru promovarea reformelor, iar în şapte ani această sumă va atinge aproximativ 100 de milioane de euro”, a declarat Ingrid Tersman.

Totodată, ambasadoarea a menţionat că, în preajma semnării Acordului de Asociere cu UE, Republica Moldova are nevoie şi de suport politic, de care va beneficia necondiţionat din partea Suediei.

În context, Valeriu Streleţ a ţinut să-i mulţumească Ambasadoarei Ingrid Tersman pentru susţinerea financiară şi politică din partea Suediei, exprimându-şi speranţa că semnarea Acordului de Asociere la 27 iunie curent va decurge fără incidente.

De asemenea, oficialii au vorbit despre rolul campaniei de informare a populaţiei privind efectele semnării acordului, diplomatul suedez recomandând Parlamentului Republicii Moldova să depună eforturi pentru a asigura o comunicare eficientă cu populaţia şi pentru continuarea reformelor demarate, în special de combatere a corupţiei.

Sursa: www.pldm.md

Tinere liberal-democrate — la un seminar organizat de RSI Gimnaziile din satele Ciuciuieni şi Flămânzeni — în atenţia liderului PLDM