Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Gimnaziile din satele Ciuciuieni şi Flămânzeni — în atenţia liderului PLDM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 3 iunie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 3 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat de Moldova, Vlad Filat, efectuează o vizită de lucru în raionul Sângerei. Liderul liberal-democrat este însoţit de preşedintele raionului Sângerei, Gheorghe Meaun, şi deputaţii Angel Agache şi Iurie Chiorescu.

Pentru început, Vlad Filat a vizitat gimnaziul din Ciuciuieni, unde activează 17 de profesori şi îşi fac studiile 132 de elevi. Discuţia cu pedagogii a vizat sistemul educaţional şi reforma din domeniu. La fel, Vlad Filat a vorbit cu profesorii şi despre parcursul european al ţării, menţionând faptul că, din 27 iunie, odată cu semnarea Acordului de Asociere şi de Liber Schimb, Moldova va intra într-o nouă etapă de dezvoltare.

La Ciuciuieni, preşedintele PLDM a mai vizitat grădiniţa şi biserica din sat care îşi sărbătoreşte hramul.

Ulterior, Vlad Filat s-a deplasat în satul Flămânzeni, unde s-a întâlnit cu colectivul de profesori şi cu părinţii elevilor. În gimnaziu activează 27 de profesori şi studiază 300 de elevi. Aici discuţia s-a axat pe examenele de BAC, pe corectitudinea lor şi pe necesitatea de a insufla copiilor că primordiale sunt cunoştinţele acumulate.

Profesorii au solicitat suportul preşedintelui PLDM pentru proiectul ce prevede schimbarea acoperişului clădirii gimnaziului care se află într-o stare deplorabilă. Vlad Filat a promis că va susţine demersul necesar, dar şi că va contribui la dotarea sălii de informatică cu calculatoare.

La rândul său, preşedintele raionului, Gheorghe Meaun, a menţionat că autorităţile depun eforturi pentru a moderniza şcolile şi a crea condiţii adecvate de studii. Un exemplu este şi proiectul care prevede ca, până pe data de 1 septembrie, să fie schimbate geamurile şi uşile interioare la toate instituţiile de învăţământ din raionul Sângerei.

Sursa: www.pldm.md

Valeriu Streleţ a dialogat cu Ambasadoarea Suediei, Ingrid Tersman Participanţii la Şcoala de Studii Europene TLDM au vizitat parlamentul