Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat a participat la Forumul UE-RM

|versiune pentru tipar||
PLDM / 20 iunie 2014 | 
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Astăzi, 20 iunie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a participat la cel de-al treilea Forum Uniunea Europeană — Republica Moldova care s-a desfăşurat în mun. Bălţi. În cadrul celei de-a 5 sesiuni de discuţii: “Drumul înainte: Care este strategia de implementare a Acordurilor cu UE?” au mai fost prezenţi oficiali din Germania, Polonia, România şi alte ţări.

În discursul său, liderul PLDM a menţionat că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană înseamnă finalizarea unei etape importante dintr-un amplu proces în care Republica Moldova este antrenată din 2009.

“După semnare, începe o nouă etapă, care va avea la bază implementarea acordului, lucru care ne va permite să avansăm în relaţia noastră cu UE, să obţinem o perspectivă de aderare clară, statutul de ţară candidat la aderare, iar ulterior statutul de membru cu drepturi depline. Muncă şi atitudine responsabilă — iată de ce avem nevoie în perioada de după semnarea Acordului de Asociere”, a spus Vlad Filat.

Preşedintele liberal-democrat a declarat că PLDM abordează cu maximă seriozitate perioada de după semnare, iar în acest sens, toată agenda politică a formaţiunii este axată strict pe obiective care au scopul să asigure avansarea Moldovei pe calea integrării europene.

În context, Vlad Filat a vorbit despre Planul 2020, precizând că acesta reprezintă viziunea PLDM pentru dezvoltarea Republicii Moldova până la sfârşitul acestui deceniu.

“Acest plan este şi un angajament de europenizare continuă a Republicii Moldova”, a subliniat liderul PLDM.

De asemenea, Vlad Filat s-a referit şi la cel mai important succes pe care l-a obţinut Republica Moldova — liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Forumul este organizat de Asociaţia pentru Politică Externă în parteneriat cu Institutul de Studii Estice de la Varşovia şi Centrul Român de Politici Europene de la Bucureşti. Primele două ediţii ale forumului a avut loc la Chişinău şi Berlin.

Sursa: www.pldm.md

Concert de binefacere organizat de AMFLD din Chişinău Mesaj de felicitare funcţionarilor publici