Alegerile parlamentare din 2021 în Republica Moldova - alegeri.md
 PartideDeclaraţiiPLDM

Vlad Filat — în dialog cu cetăţenii din Ursoaia şi Taraclia

|versiune pentru tipar||
PLDM / 15 iulie 2014
Partidul Liberal Democrat din Moldova

Cetăţenii Republicii Moldova merită condiţii decente de trai, iar pentru a le asigura în totalitate, Partidul Liberal Democrat din Moldova va depune tot efortul pentru a atrage cât mai multe investiţii şi a implementa cât mai multe proiecte. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, la întrevederea cu cetăţenii din satul Ursoaia, raionul Căuşeni. Astăzi, liderul liberal-democrat a efectuat o vizită de lucru în raionul Căuşeni.

Vlad Filat a spus că în fiecare localitate din RM se implementează proiecte ce vizează aprovizionarea cu apă potabilă, gaz, se repară drumuri, şcoli, se construiesc grădiniţe şi spitale.

“Îndemn autorităţile locale să-şi consolideze capacităţile pentru a accesa cât mai multe fonduri europene. De asemenea, este necesară comunicarea cu cetăţenii pentru a le explica că semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană este în beneficiul oamenilor şi unica posibilitate de dezvoltare a ţării noastre”, a menţionat liderul PLDM.

Vlad Filat a îndemnat cetăţenii să fie activi, uniţi şi să muncească pentru a moderniza localităţile în care trăiesc.

Preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, a specificat că s-a deplasat în toate localităţile şi s-a informat din prima sursă despre problemele cu care se confruntă locuitorii din fiecare sat. Ion Ciontoloi a menţionat că va susţine în continuare toate demersurile primarului din Ursoaia, inclusiv proiectul care prevede repararea drumului principal din sat, dar şi toate proiectele de modernizare a satelor din raion.

“Cetăţenii susţin cursul de integrare europeană a Republicii Moldova, iar autorităţile locale sunt pregătite să atragă cât mai multe fonduri europene pentru a creşte nivelul de trai al oamenilor”, a spus Ion Ciontoloi.

Tot astăzi, liderul PLDM a avut o întâlnire cu cetăţenii şi membrii Organizaţiei Primare a PLDM din satul Taraclia.

Vizită la mănăstirea din Hagimus

Astăzi, 15 iulie, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, a asistat la sfinţirea Troiţei amplasate la intrarea în mănăstirea “Sf. Femei Mironosiţe Marta şi Maria” din satul Hagimus, raionul Căuşeni.

La sărbătoare au fost prezenţi preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, deputatul liberal-democrat, Nicolae Juravschi, rectorul INFES, Veaceslav Manolachi, preoţi, precum şi numeroşi enoriaşi.

În dimineaţa zilei, Vlad Filat, care este unul din ctitorii mănăstirii, a asistat la sf. liturghie oficiată şi cu ocazia hramului bisericii din lemn, amplasată pe teritoriul mănăstirii, de către ÎPS Mitropolitul Vladimir însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.

În semn de mulţumire pentru contribuţia adusă la reconstrucţia mănăstirii, stareţul Andrei Cotruţă i-a dăruit lui Vlad Filat o icoană cu chipul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi cu îndemnul de a urma modelul marelui domnitor. La rândul său, preşedintele PLDM a mulţumit pentru darul preţios şi a promis să susţină şi în continuare modernizarea lăcaşelor sfinte, pentru ca oamenii să poată veni să se roage.

ÎPS Vladimir a mulţumit ctitorilor, oamenilor de bună credinţă pentru sprijinul oferit în finisarea lucrărilor la mănăstire şi a felicitat enoriaşii cu această ocazie.

La sfârşitul slujbei, ÎPS Vladimir l-a decorat pe preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, cu ordinul “Binecredinciosul Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt” de gradul doi, în semn de recunoştinţă pentru activitatea sârguincioasă spre binele şi întru mărirea bisericii ortodoxe din Republica Moldova.

Sursa: www.pldm.md

Liderul PLDM — în vizită în comuna Vatici PLDM salută alegerea lui Jean-Claude Juncker în fruntea Comisiei Europene